woensdag 23 april 2014

Met NotABully-campagne wil fotograaf Sonders de reputatie van pitbulls verzachten ( veel foto's )

Pitbulls eng? Met een goede opvoeding en een hondengedragscursus zijn het prima en lieve honden!

© Douglas Sonders.

Met de NotABully-campagne hoopt fotograaf Douglas Sonders de slechte reputatie van pitbulls te verzachten. Door de inspirerende verhalen van asielhonden in prachtige beelden te gieten hoopt hij mensen te overtuigen dat deze viervoeters een liefdevolle, positieve aanwinst kunnen zijn in je leven.
 
© Douglas Sonders.
 
Dankzij het slechte imago van agressieve moordmachines blijven pitbulls (en andere honden van de zogenaamde 'bully'-rassen, inclusief Franse buldogs, Boston terriers, boxers en rottweilers) massaal als weesjes achter. In de VS geeft gemiddeld 22 procent van alle asiels pitbulls razendsnel een dodelijk spuitje, zonder stil te staan bij het karakter van de dieren of hun persoonlijke situatie.

Sinds 2014 streeft fotograaf Douglas Sonders een rechtzetting van dit negatieve imago na. 'De kansen op een gouden nest worden voor deze honden op een vreselijke manier beperkt. Door mooie portretten en hartverwarmende verhalen wil 'Not A Bully' komaf maken met de negativiteit tegenover deze lieve dieren en hen een welverdiende kans geven op een warme thuis', klinkt de boodschap.

Meer beelden kun je hier bekijken.

2 opmerkingen:

 1. De pitbull – Stafford - begon met een heel slechte naam. Niet zo vreemd, gezien de oorsprong en het misbruik van de soort. Maar die afkeer is ingehaald door de tijd. Tegenwoordig behoort de Stafford tot de populairste soorten. Ik kom er haast dagelijks wel een of meer tegen.

  Toen ik kind was had vrijwel niemand in het dorp een hond. Op ons huizenblok was er alleen een Chow-Chow. Die soort zie je nu niet meer. Wij hadden een herder, Astor. Die kwam uit Overijssel, via de boer waar ik de zomervakanties doorbracht. Ik - kind! - kon alles met hem doen, maar uiterlijk was het niet direct een aaibaar type. Ik denk dat de burgerman in die tijd de herder net zo eng vond als de Stafford later.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Barend leuk verhaal van je jeugd. Wij hebben nu 3 katten maar ik ben een echt hondenmens. Helaas wat ouder en lopen gaat minder goed. Maar onze 3 asiel katten hebben een goed huisje gekregen bij ons. Gr Erna

   Verwijderen