zondag 19 oktober 2014

13 voormalige restaurant beren...wat is dat nu weer?....zijn naar een berenopvang in Kosovo gebrachtKosovo: BERENWOUD Pristina officieel geopend

 
Wat is een restaurantbeer? Deze beren brengen hun leven door in een kooi voor het vermaak van bezoekers aan kroegen. Het is lachen , gieren, brullen om de arme beer vol te stoppen met alcohol. Uiteindelijk raken de beren er aan verslaafd. De restjes eten die ze krijgen is meestal zoet en zeker niet geschrikt voor beren.

Wat een bofkont !!!

Na de voltooiing van de nieuwe enorme buitenverblijven is BERENWOUD Pristina dit weekeinde officieel geopend. Sinds het voorjaar van 2013 heeft  VIER VOETERS dertien voormalige restaurantberen naar de berenopvang gebracht, waar ze zich weer kunnen overgeven aan hun natuurlijke instincten en in een natuurlijke omgeving naar hartenlust van hun vrijheid kunnen genieten. Ero and Mira zijn de twee eerste beren die volop aan het genieten zijn in Pristina.
Beren Ero en Mira verkennen als eersten hun nieuwe buitenverblijf
© VIER VOETERS - Hazir Reka


Verbod op het privé houden van beren dank zij de inspanningen van VIER VOETERS

Door de bouw van BERENWOUD Pristina kon het verbod op het privé houden van beren – dat al in 2010 van kracht was – in 2013 eindelijk officieel tot wet worden verheven. De gemeente Pristina heeft de grond voor dit unieke project ter beschikking gesteld. Zowel Kosovo als de gemeente Pristina zullen VIER VOETERS blijven steunen; in 2015 zal het aanleggen van de weg naar de opvang worden bekostigd.


Kassandra, de eerste restaurantbeer die is gered

 De vroegere restaurantbeer Kassandra was de eerste van de dertien mishandelde beren die door VIER VOETERS uit gevangenschap kon worden bevrijd. Van de Oostenrijkse ambassadeur voor Kosovo, Dr. Johann Brieger en zijn vrouw Roswitha hoorde VIER VOETERS over de verzwakte vrouwtjesbeer, die na de sluiting van het restaurant zomaar door de eigenaar aan haar lot werd overgelaten. 

De nieuwe buitenverblijven in BERENWOUD Pristina zijn maar liefst 5 ha. groot Foto: Kassandra 
© VIER VOETERS - Hazir Reka

Bezoekerscentrum bij BERENWOUD Pristina

In de toekomst zal BERENWOUD Pristina aantrekkelijker worden voor bezoekers. Heli Dungler, oprichter en voorzitter van VIER VOETERS: "We hebben de bouw van een uitgebreid bezoekerscentrum gepland, waar de inwoners van Kosovo en belangstellende toeristen informatie kunnen krijgen over hoe mensen en beren samen in vrede kunnen leven

Geen opmerkingen:

Een reactie posten