dinsdag 28 oktober 2014

Misselijkmakende foto's uit het vieze wereldje van de broodfokkerij... ' de kraamkamers van de hel '


Bericht van www.beestjes.org België

Weet u waar uw puppy vandaan komt??
 
Illegale puppy's. De ellende achter de schattigheid. - Onthutsend dossier over brood fok in België
Foto's en reportage van HET BELANG VAN LIMBURG Onze oprechte dank hiervoor!


 


Voor meer tekst en uitleg klik op de pagina linken van 1 tot en met 5
Dit belangt alle dierenliefhebbers  een mail het door naar social media en vrienden die U kent!
Deel 1: Kraamkamers van de hel. Op zoek naar de gruwelijke puppyfabrieken in Oost-Europa. page 1.Page 2.
Page 3.
Page 4.
Page 5.
Vuistregels alvorens u een pup koopt, er zijn er al tienduizenden opgelicht
 http://www.hondencentrum.com/forum/honden-algemeen/acties-tegen-broodfok/36080/info-over-broodfok-/pagina/1/
http://www.hondencentrum.com/forum/honden-algemeen/acties-tegen-broodfok/


De hondenmaffia ontmaskerd.

Maandenlang beet journalist Roel Damiaans zich vast in het dossier van de broodfok in ons land. De onthutsende conclusie: de handel in puppy's via broodfokkers is door en door corrupt. Hier kunt u een reportage lezen over het dierenasiel in Nürnberg (Duitsland). Hier worden de hondjes opgevangen die bij illegale transporten vanuit Oost-Europa naar België onderschept worden.Deel 2: De snelweg naar de dood.


Een op de drie honden haalt bij illegaal transport de eindbestemming niet

Duitse asielen zitten vol met Oost Europese pups
Ook vele die België en andere landen ginder besteld hebben
 

Bestelwagens met  Oost-Europese nummerplaten zijn een doelwit voor de Duitse snelwegpolitie. Daarom wordt steeds vaker overgeschakeld op transporten met breaks. De pups worden daarbij in nog kleinere kooien gestopt . Let ook op de jerrycan: zo vermijden de chauffeurs dat ze aan een tankstation ontdekt worden.
O9ok de asielen zijn de dupe
 
Directrice Heike Weber van Tier-heim Nürnberg is bezorgd over de toekomst van het derde grootste asiel in Duitsland. “De opvang van de illegale pups kost een fortuin: 80.000 euro voor het  laatste  onder-schepte trans-port. Geld dat we wellicht nooit terugzien. Als niemand ingrijpt, gaan we daaraan ten onder.
Lees ook de pagina's
Page 1.
Page 2.

 Kempen, draaischijf van de illegale hondenhandel

"De meeste malafide figuren uit de hondenhandel komen uit de Belgische provincies Limburg en Antwerpen en de aangrenzende provincies in Nederland." Dat bevestigen meerdere getuigen in ons dossier rond de broodfokkers.
Veel broodfokkers uit de Kempen komen uit de veehandel. Ze zijn overgestapt omdat puppy's meer geld opbrengen en de controles en bestraffingen zo goed als onbestaande zijn. Ze komen uit een harde wereld. Sommigen van de broodfokkers kwamen in het verleden als veeboeren zelfs in contact met Germain Daenen en Alex Vercauteren. De namen van de hondenhandelaren duiken ook op in dossiers van handel in amfetamines, canabis, wapens, heling, hormonen en medicijnen. Een dierenarts uit Turnhout die nauw samenwerkt moet broodfokkers en een topambtenaar van de afdeling Dierenwelzijn, wordt als een van de spilfiguren in het netwerk aangewezen.
Deel 3: Harde kern van broodfokkers zit in de Kempen. Insiders klappen uit de biecht over het "vieze wereldje" van hondenhandel in Vlaanderen

Insiders vertellen over het “Vieze wereldje” van de hondenhandel in Vlaanderen
.
Sjoemelen met rassen als het dan al een zuiver ras is kunt u al van geluk spreken

illegale hondenhandel gevaar voor de volksgezondheid
Het illegaal invoeren en verkopen van puppy's is al jaren een gevaar voor de volksgezondheid. In de meeste Oost-Europese landen waar de puppy's voor de westerse markt op industriële schaal gefokt worden, is rabiës - hondsdolheid in de volksmond - een sluimerend probleem. België is een rabiësvrij land, maar elke hond die niet-gevaccineerd binnenkomt, is een potentieel risico op besmetting. Rabiës is een voor de mens dodelijke hersenziekte waarvoor geen medicatie bestaat. Deel 4: Russische roulette met rabiës. Illegale hondenhandel is al jaren gevaar voor volksgezondheid.


Elke dag  slachtoffers van de broodfok oplappen

 Beroepsfederatie Ani- Zoo helpt illegale fokkers
De beroepsfederatie van dierenhandelaars Ani-Zoo stelt zich voor als grote voorstander van eerlijke dierenhandel. Ons onderzoek wijst uit dat het in de eerste plaats een lobbygroep is die via aanpassingen in de wet een legaal kader voor de dubieuze praktijken van hun leden probeert te creëren. Jarenlang zetelden sjoemelende broodfokkers zelfs in de adviesraad voor Dierenwelzijn. Opmerkelijk, want dierenhandel Animals Express, eigendom van de Ani-Zoo-voorzitter, duikt al jaren op in dossiers van illegale puppyhandel en gestolen honden. In juni sloot de Franse politie nog verschillende dierenwinkels in Parijs die hun honden bij Animals Express haalden.Deel 5: De wolf in schaapsvacht. Dierenhandel van voorzitter Ani-Zoo wordt al jaren genoemd in illegale puppydossiers.
 


En dan nog het mysterie van 600 gestolen honden bij Animals express.
De overheid zat zeer verveeld met de vraag.


Antwoorden dat in die tijd de databank niet goed werd bijgehouden en nog eens een brand bij de administratie is het voor ons ook onduidelijk en hebben we deze maar toegevoegd bij Animals express.dat nog maar eens zoveel vragen oproept.
Later zijn er toch nog 47 honden gevonden in het Buitenland ??

Antwoorden dat in die tijd de databank niet goed werd bijgehouden en nog eens een brand bij de administratie is geweest??
Later zijn er toch nog 47 honden gevonden in het Buitenland ??
In Wallonië is het al het zelfde

Waalse minister van dierenwelzijn opent jacht op broodfokkers
Waals minister van Dierenwelzijn, Carlo Di Antonio (cdH), gaat naar aanleiding van het onthullende dossier in HBVL een krachtdadig beleid voeren tegen illegale hondenhandel.
"Ik wil nultolerantie," zegt hij.


 Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) riep maandag al dat hij van de bestrijding van broodfokkers een prioriteit gaat maken in zijn beleid. Zijn Waalse collega volgde gisteren en gaat meteen over tot actie. "Dit is niet enkel een probleem van dierenwelzijn maar ook van fraude en volksgezondheid", zegt Carlo Di Antonio. "Het verdient daarom onze onverdeelde aandacht en snelle actie. Ik heb een inspecteur vrijgemaakt die zich voltijds met deze materie gaat bezig houden." Di Antonio heeft al contact gelegd voor overleg met zijn Vlaamse en Brusselse collega's.
Afgelopen dagen hebben de inspectiediensten van de afdeling Dierenwelzijn bij de hardleerse broodfokkerij 'Ik wil een puppy' aan de Blookstraat in Zonhoven liefst veertig illegale puppy's in beslag genomen. De fokker zijn vergunning werd eerder dit jaar al ingetrokken maar hij probeerde de pupy's nog via websites aan de man te brengen.
Het is echt de moeite voor dit te lezen ,dan verbaasd het u niet dat De Ministers van dierenwelzijn snel in actie begonnen
Laat we ons hopen dat er nu iets aangedaan wordt
Met dank aan Roel Daniaans Het belang van Limburg die al de verhalen gebundeld heeft en het ook gaan onderzoeken
Waarvoor mijn oprechte dank mailt u hem ook om nog meer artikels te brengen tegen het onnoemelijk dierenleed dat onze overheid eens goed wakker te schudden
roel.damiaans@hetbelangvanlimburg.be
 
 

 bot.pngbot_left
 

 

    
Geen opmerkingen:

Een reactie posten