woensdag 22 oktober 2014

Ook de ergste dierenbeulen krijgen van de Dierenbescherming een tweede kans...snapt u het nog? ( Video )
11 katten uit zwaar vervuilde woning gered

Lieve lezers, als u dit leest over de eigenaresse die voor langere tijd afwezig zou zijn en dat de politie al opdracht had gegeven voor verzorgen denkt u dan ook wat is dit voor zotte situatie? Als de politie er al bij betrokken is geweest dan vooronderstel ik dat zij toen ook op de hoogte waren van die zooi!!


        Eerder deze maand werd een inspecteur van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) door de politie bij een zaak in Winterswijk betrokken. Het ging om 11 katten die zonder verzorging in een zwaar vervuilde woning zaten. De eigenaresse, die voor langere tijd afwezig zou zijn, had van de politie al opdracht gekregen om voor verzorging te zorgen. Maar de persoon die de verzorging op zich zou nemen, haakte af toen ze de situatie in de woning en de conditie van de dieren zag.

Alle katten bleken last van hun neus en ogen te hebben, de situatie was onhoudbaar. Na overleg met Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO*) kreeg de LID-inspecteur opdracht om de katten in bewaring te nemen. Toen de inspecteur en de medewerkers van de dierenambulance bij de woning aankwamen, waren de meeste katten al in reismanden gedaan door de tijdelijke verzorger. Er zouden nog twee katten in de woning zitten. Toen ze de woning binnen wilden gaan, deinsden ze terug vanwege de sterke ammoniakgeur die afkomstig was van de uitwerpselen.

"Wij zagen dat de katten zeer vervuild waren en vervuilde ogen hadden. Wij roken dat de katten vreselijk stonken naar ontlasting."

Na beschermende kleding te hebben aangetrokken, konden de inspecteur en de medewerkers van de dierenambulance alsnog de woning binnen gaan. De hele woning was bedekt met uitwerpselen en haren van de katten en vervuild zand uit de kattenbakken. De ontlasting zat zelfs tegen de muren. Er waren wel meerdere kattenbakken aanwezig, maar deze waren allemaal overvol.

De twee katten zijn door de medewerkers van de dierenambulance gevangen en samen met de andere negen meegenomen. Ze zijn overgebracht naar een opvangadres waar ze de nodige medische zorg en aandacht krijgen.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten