zaterdag 25 oktober 2014

Is er nog wel eens positief nieuws in de dierenwelzijnswereld? YES ! De video is het bewijs

                                                         
   VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich

  VIER PFOTEN App Download für
  AndroidAndroid

  IphoneIphone
   

  LIONSROCK

  Reservaat voor grote katachtige

  LIONSROCK is gelegen in de provincie Vrijstaat in Zuid-Afrika, een gebied dat bekend staat om het fokken van roofdieren, jagen en handelsactiviteiten.

  De natuurlijke keuze
  Op 1 februari 2007 begon VIER VOETERS aan een uniek project om grote katachtige, die in gevangenschap waren geboren en uitgebuit en/of mishandeld zijn, op te vangen en te beschermen. LIONSROCK biedt een thuis en een natuurlijke leefomgeving die aan al hun levensbehoeften voldoet.
   
  Als dit geen ware liefde is ??
   
  De essentie van het begrip reservaat is verankerd in het beleid van LIONSROCK: Het jagen op, fokken van en het verhandelen van wilde dieren is ten strengste verboden.

  LIONSROCK biedt niet alleen een thuis aan meer dan zestig leeuwen, luipaarden, tijgers, caracals en cheeta’s, maar ook aan vele andere Afrikaanse wilde dieren.

  Al deze dieren zijn gered uit een leven in gevangenschap, vol mishandeling en lijden. Sommige dieren werden gedwongen voor toeristen op te treden. Andere werden in dierentuinen en circussen over de hele wereld onder slechte omstandigheden gehouden. Leeuwen uit Roemenië, Oostenrijk en Zuid-Afrika hebben, net als cheeta’s uit Zuid-Afrika, nu een plekje gevonden in LIONSROCK.

  Mmmmmmmm  Lekker zonnetje !!
   
  VIER VOETERS heeft hun leefomstandigheden verbeterd en een leefomgeving gevonden die bij hun behoeftes past.

  De moderne richtlijnen en het ontwerp van de leefomgeving bieden:
  • Een groot gebied voor deze sociale dieren die in familieverband leven;
  • Aanmoediging van natuurlijk gedrag door middel van gedragsverrijking;
  • De mogelijkheid voor de dieren om zich in natuurlijke vegetatie terug te trekken;
  • Een hoog niveau van medische verzorging;
  • Hoge veiligheidsnormen van de omheiningen.

  Verschillende soorten dieren kunnen vrij rondlopen in het park dat een gebied van meer dan 1200 hectare beslaat. Je vindt hier gnoes, springbokken, zebra’s, elandantilopen, struisvogels en vele soorten vogels, tegen een achtergrond van schitterende bergformaties.


  Goeie morgen ! Valt er nog wat te snaaien?
   
  Het educatieve programma
  Om onze opvatting van dierenwelzijn en behoud over te brengen heeft LIONSROCK verschillende educatieve programma’s opgezet. Bezoekers leren allerlei interessante feiten over grote katachtige en hun situatie.

  Voor wie tijdens de vakantie een bijdrage wil leveren aan dit unieke project, biedt LIONSROCK allerlei soorten vrijwilligersprogramma’s.

                                                                                
  LIONSROCK Lodge

  LIONSROCK is open voor publiek. Het is een unieke combinatie van een reservaat ten behoeve van dieren en een toeristische bestemming, waardoor elk bezoek een onvergetelijke ervaring is.
  LIONSROCK Lodge is gelegen in het park en biedt onderdak aan ongeveer 55 gasten. Er zijn onder andere schitterende kamers, maar ook aparte vakantiehuisjes. Men kan de avond ontspannen doorbrengen in ons uitstekende restaurant en de gezellige bar. Wij bieden onder andere de volgende activiteiten: begeleide rondleidingen, safari’s, paardrijden, hiking (wandelen), vogelobservatie en excursies naar het nabijgelegen Golden Gate National Park, Clarens of zelfs naar Lesotho. U kunt hier ook terecht voor congressen, feestelijke aangelegenheden (zoals bruiloften) en teambuilding.

   

  Geen opmerkingen:

  Een reactie posten