dinsdag 28 oktober 2014

De wonderen zijn de wereld nog niet uit ......foto's VOOR en NA van een graatmager hondje


Graatmager hondje knapt op
27 October 2014

Vorige week berichtten we van het graatmagere hondje dat door onze inspecteur was gered uit een douchecabine. Dit leverde een ontelbaar aantal reacties, mailtjes en telefoontjes op. Daarom zijn we blij dat we nu een nieuwe foto van het hondje kunnen laten zien!

In 19 dagen tijd is het diertje zichtbaar opgeknapt. Hij weegt nu 3,2 kilogram; dit was bij zijn vondst 2 kilogram. Zijn gebit wordt nu door de dierenarts behandeld.

Wat ging eraan vooraf ?


De politie trof na een melding op 1 oktober in een woning in Ede een zeer mager hondje in een douchecabine aan. Het hondje zat opgesloten zonder eten en drinken. De eigenaar verklaarde dat het dier daar zat "omdat het anders het hele huis onder poepte en plaste".

Over het feit dat het hondje zo mager was, verklaarde de eigenaar dat hij ermee naar een dierenarts was geweest, maar dat die er geen oorzaak voor had kunnen vinden. Navraag leerde dat dit niet klopte: er was geen dierenarts bezocht, omdat de eigenaar daar geen geld voor had.Na overleg met de dierenpolitie en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO*) kreeg de inspecteur van de Landelijk Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) opdracht om het hondje in bewaring te nemen en over te brengen naar een opvangadres. Daar onderzocht een dierenarts het hondje en bleek dat het dier ondervoed en extreem mager was.

 Verder bleek het last van tandsteen en ontstoken tandvlees te hebben. Op de kop zaten kale plekken en wondjes, de buik was kaal, op de heup zat een doorligplek en op de poten bevonden zich wondjes. Het hondje wordt nu bij het opvangadres behandeld en verzorgd. De eigenaar draait op voor de gemaakte kosten en de politie maakt proces verbaal op.2 opmerkingen:

  1. 'n proces verbaal? Behalve dit proces verbaal kun je dus "gewoon"? onschuldige en weerloze dieren zo mishandelen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Helaas wel Elly. We hebben in Nederland een slechte wetgeving voor het welzijn van dieren. De straffen zijn bijna geen straf te noemen. Met een PvdD en een rijke Dierenbescherming zou je toch denken dat dit anders kan en MOET !!

      Verwijderen