dinsdag 7 oktober 2014

Moskou verbiedt Islamitische offer van volledig bewuste dieren voor Islamitische feestdagen ( Video's )

Video's zijn heftig !  U bent gewaarschuwd

http://www.barenakedislam.com/2014/10/04/yes-moscow-bans-islamic-sacrifice-of-fully-conscious-animals-for-upcoming-muslim-holiday-of-eid/
Muslims in the Russian capital Moscow have been denied the right to celebrate the upcoming Eid al-Adhu (Feast of the Sacrifice) Islamic holiday after local authorities banned them from carrying out the traditional slaughter ritual, famous for its barbaric and agonizingly slow, pain-filled blood-letting of animals.
 
 


Offerfeest (Eid Al-Adha)

Datum: zaterdag 4 t/m dinsdag 7 oktober 2014
Land / gebied: Wereld (Moslims)
Soort: Religieus
Religie: Islam
               
10 Dzoe al-hiddja. Het Offerfeest (Slachtfeest), of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender.

Het is het feest van het offer van Abraham. Iedere moslim die er geld voor heeft slacht op de eerste dag van het Offerfeest een schaap en dat is niet goedkoop (ca. € 300,00).

Tevens het einde van de bedevaart naar Mekka.

In het Arabisch heet het Offerfeest Id al-Adha en ook Aid al Kabir, en in het Turks heet het Kurban Bayrami.

Met het vieren van dit feest herinnert men zich dat Ibrahiem (Abraham) gevraagd werd om zijn zoon Ismaël te offeren aan Allah. In de Koran staat het verhaal dat Allah vroeg aan Ibrahiem (Abraham) om zijn zoon Ismaël te offeren om te laten zien dat hij trouw en gelovig was. Toen Ibrahiem zijn zoon met een mes wilde doodsteken, kwam er een engel die zei dat een schaap de plaats van Ismaël mocht innemen.

Dus op de eerste dag van het Offerfeest slacht iedere moslim die er geld voor heeft een schaap, of geit, koe, os, buffel of kameel. Dit gebeurt meestal in het dorp waar de man geboren is. Het vlees wordt in drie stukken verdeeld. Een deel is voor de familie, een deel is voor de buren of vrienden en een deel is voor de armen.

Naast het delen, wat een belangrijk gebruik is in de islam, is het zich overgeven aan Allah en het willen zijn als Ibrahiem heel belangrijk bij het vieren van het Offerfeest.

In Nederland wordt de laatste jaren geprobeerd om van het Offerfeest een officiële feestdag (vrije dag) te maken voor de ongeveer half miljoen Nederlandse moslims.

God vroeg aan Ibrahim (Abraham) om zijn zoon Ismaël te offeren om te laten zien dat hij trouw en gelovig was. Toen Ibrahim zijn zoon met een mes wilde doodsteken, kwam er een engel die zei dat een schaap de plaats van Ismaël mocht innemen. Mohammed heeft voor iedere moslim die er het geld voor heeft op deze dag een schaap te slachten. In de islamitische landen gebeurt dit vaak in het dorp waar men geboren is. In de familiekring wordt het goed verzorgde dier door de oudste man gedood met een vlijmscherp mes om het dier niet te laten lijden. Het vlees wordt in drie stukken verdeeld: een deel voor de familie, een deel voor buren, vrienden of bezoekers en een deel voor de armen.

In Nederland gebeurt het rituele slachten in door de gemeente aangewezen plekken, meestal in het stedelijk slachthuis. Het Offerfeest is het belangrijkste feest van de Islam. In de Islamitische landen zijn bedrijven en scholen dicht.

Eenmaal in zijn of haar leven moet de moslim die daartoe lichamelijk en financieel in staat is, een pelgrimstocht naar de heilige stad Mekka in Saoedi-Arabië maken. Deze bedevaart, die "hadj" wordt genoemd, is een meerdaagse tocht die langs de heilige plekken voert die geassocieerd worden met de profeten Ibrahim en Mohammed. Moslims die niet op bedevaart zijn, vieren in hun eigen land het Offerfeest.

In het Arabisch heet het offerfeest ld al-Adha en ook Aid al Kabir, het grote feest. In het Turks heet het Kurban bayrami. In het Moluks (Indonesisch) is het Hari Raja Haji.

2 opmerkingen: