woensdag 1 oktober 2014

Kippenkiller uit Assen doodde dieren met schroevendraaier of stampte ze plat


         
        
            Directe klinische opname voor kippenkiller
(30 - 09 - 2014) Geschreven door Marjan Buring
Assen (ADP) - Voor het afslachten en mishandelen van een tiental kippen, eenden en konijnen is een 25-jarige man uit Assen veroordeeld tot tien maanden cel, waarvan zes maanden voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar.  De man komt woensdag op vrije voeten en kan direct door naar een plek in een psychiatrische kliniek in Assen. Daar moet de man maximaal een jaar verblijven. Daarnaast is de man een alcohol- en drugsverbod opgelegd en moet hij de controles hierop ondergaan.

De man erkende tijdens de zitting dat hij de dieren in kinderboerderijen en bij particulieren met schroevendraaiers pijnigde en doodde of plat stampte. De man kwam eind april bij de politie in beeld nadat hij na een bezoek aan zijn tandarts de kippen van de arts doodmaakte. 

De Assenaar zei met het killen van kippen te zijn begonnen nadat zijn vriendin hun zwangerschap beëindigde met een abortus. Uit wraak doodde hij haar kuikentje. 'Sindsdien raakte ik van het padje af'. In die periode werd zijn alcohol- en drugsgebruik excessief. De man zei telkens opnieuw dieren te hebben gekweld en gedood, om er zeker van te zijn dat hij dit niet droomde. Niet alle incidenten erkende de man, zoals het beschieten met een pijl of afrukken van vleugels 'Ook mijn zieke geest kende grenzen'. Hij zei dat hij niet het doel had om de dieren de doden, maar kickte op het pijnigen van deze dieren.

Volgens de officier van justitie heeft deze dierenmishandelingen veel onrust en angst gezaaid in de samenleving. Ook kinderen werden ongewild getuige van verminkte en dode dieren. De aanklaagster eiste tien maanden cel, waarvan zes maanden voorwaardelijk met een klinische opname binnen een proeftijd van vijf jaar.  Omdat de Assenaar per 1 oktober in de kliniek kan worden opgenomen, deed de rechtbank dezelfde dag uitspraak.
 
WAT GING ERAAN VOORAF ?
 
Wie kent de dierenbeul van Assen? 2500 euro tipgeld !! ( video )
Video:

http://www.hartvannederland.nl/top-nieuws/2014/opnieuw-dieren-dood-bij-kinderboerderijen/

Nijntjes snorharen zijn weggebrandKlopjacht op dierenbeul: 2500 euro tipgeld
Wie kent de dierenbeul van Assen?
 
Een Rotterdamse ondernemer looft naar aanleiding van de vele dierenmoorden op Assense kinderboerderijen 2500 euro uit voor de gouden tip die leidt naar de dader(s). Dat zegt een van de beheerders van de dierenweides .
 
Afgelopen weekend werden opnieuw meerdere dieren gedood op verschillende kinderboerderijen in Assen. Vorige week was het ook al raak. Toen kwamen vier eenden en een konijn om op kinderboerderij Pittelstee. Zondagochtend ontdekten medewerkers van kinderboerderij de Lariks in het Lariksbos een dode haan. Bij kinderboerderij Hofstede was een kip om het leven gebracht.
Bij dierenweide Oranjebond lagen maar liefst twee dode kippen en een dode haan. Waarschijnlijk zijn de dieren daar met een stuk draad gedood. De medewerkers hebben aangifte gedaan. Bij die laatste kinderboerderij was het niet de eerste keer dat er dode dieren werden aangetroffen. De afgelopen weken werden er al eerder drie dode kippen gevonden. De politie heeft de zaken in onderzoek en is op zoek naar getuigen.
 
Het bericht hieronder over dit vreselijk onderwerp schreef ik gisteren:
 
ASSEN - Bij drie kinderboerderijen in Assen zijn dode dieren gevonden. Dat was voor de derde keer in korte tijd.
Bij kinderboerderij de Hofstede in het Asserbos bleek vanochtend een kip om het leven te zijn gebracht. De eigenaren hebben aangifte gedaan. Medewerkers van kinderboerderij de Lariks in het Lariksbos troffen een dode haan aan.

Bij dierenweide Oranjebond werden vanochtend twee dode kippen en een dode haan gevonden. De dieren zijn waarschijnlijk met een stuk draad om het leven gebracht. Ook de eigenaren van Oranjebond deden aangifte. Dat was de tweede keer, want de afgelopen weken werden ook al drie kippen dood gevonden bij de dierenweide.

Bij kinderboerderij de Pittelstee werden vorig weekend al vier eenden en een konijn gedood. Ook werden daar de snorharen en de vacht van een ander konijn verbrand. De politie is op zoek naar getuigen.
.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten