maandag 20 oktober 2014

Maak kennis met Phillie .....3 ontroerende foto's

Bericht van de International Fund for Animal Welfare  IFAW 

Phillie werd gedumpt voor de deur van een vrouw die zwerfhonden opvangt in een aantal Cree-gemeenschappen in het noorden van Canada. Hier werkt het IFAW aan een betere toegang tot diergeneeskundige zorg, en worden baasjes en kinderen voorgelicht over goed voogdijschap en over een goede behandeling van huisdieren.
 
Het Northern Dogs-project biedt geweldige zorg! Lees hier meer over onze succesvolle reanimatie van pasgeboren puppy's.
 
In deze geïsoleerde, achtergestelde gemeenschappen hebben mensen vaak maar met moeite toegang tot de zaken die ze nodig hebben om hun huisdieren te verzorgen, en er zwerven veel honden rond die op zoek zijn naar eten, water of een vriend om mee te spelen.
Deze hond was een hoopje ellende. Ze was uitgehongerd, had het grootste deel van de vacht op haar gezicht en haar poten verloren, en haar huid was rood en ruw. De vrouw die haar gevonden had, heeft haar met spoed naar een dierenarts gebracht. Zij dacht dat de hond was verbrand.
Voor: na het zien van Phillies schurft adviseerde een plaatselijke dierenarts om haar te laten inslapen.


Gek genoeg had Phillie schurft, iets wat in het koude noordelijke klimaat ongebruikelijk is. Na behandeling door de dierenarts ging Phillies schurft niet weg, en de dierenarts adviseerde om haar te laten inslapen.
De verzorgster van Phillie wilde haar echter nog niet opgeven en nam contact op met Jan Hannah, de projectmanager van Northern Dogs, die in de regio was voor de jaarlijkse open dierenkliniek met het dierenverzorgingsteam.
Het team wilde Phillie maar wat graag meenemen in het busje, dat vol zat met diergeneeskundige apparatuur en met een aantal andere ongewenste honden die een nieuw leven wilden beginnen.
 
Jan heeft Phillie een maand lang in huis gehad, waar ze dagelijks een nieuw, intensief medisch programma heeft gevolgd, dat bijna meteen resultaat heeft opgeleverd.
 
Ze heeft de hond ook binnengebracht om haar te laten steriliseren, omdat de dierenarts haar had gewaarschuwd dat Phillie, als ze loops zou worden, haar schurft weer terug zou kunnen krijgen, omdat het een enorme extra belasting voor haar zou zijn.
 
Na een paar weken zag Jan al enorme veranderingen.
 
Phillies vacht was weer gaan groeien, ze kwam weer langzaam aan en ze zag er met de dag gelukkiger en gezonder uit.
“Het is niet zomaar een husky”, zegt Jan over de prachtige hond die Phillie aan het worden was.

 
Maar Jan Hannah, de projectmanager van het Northern Dogs-project van het IFAW, gaf haar zoveel zorg dat ze weer gezond werd.


Het verhaal van Phillie werd op de Facebookpagina van IFAW Canada gezet. Jan kreeg bijna meteen een bericht van een IFAW-donateur die het verhaal had gelezen en Phillie graag wilde adopteren.
 
Terwijl u dit leest heeft Phillie het in haar nieuwe huis goed naar haar zin. Maar het verhaal is daarmee nog niet afgelopen. Sterker nog, de verhuizing ging niet zonder slag of stoot.
Na haar aankomst leed Phillie aan enorme verlatingsangst.
Ze kraste en kauwde zich een weg door de voordeur heen - letterlijk - en vervolgens nog eens door een aangrenzende massieve muur, wachtend tot haar nieuwe moeder weer thuis zou komen.
 
Daarnaast was Phillie een nogal kieskeurige eter.
 
Haar baasje had nogal wat problemen om deze hond aan het eten te krijgen, totdat ze ontdekte dat Phillie van vis hield. Een paar blikjes kwaliteitszalm later, en uiteraard veel liefde en zorg, begon Phillie zich beter thuis te voelen, begon ze wat aan te komen en veranderde ze in een “knuffelige, eigenzinnige gekkerd”.
Op haar vacht zijn nog steeds sporen te zien van haar huidinfectie. Een aantal weken lang moest Phillie dagelijks worden geborsteld om de dikke onderlaag weg te krijgen en om de oliën in haar huid te stimuleren.
 
Nu is haar vacht glad en glanzend, groeit hij weer prachtig aan en is Phillie bijna weer de oude.
 
Toen ze zich eenmaal aan haar nieuwe leven had aangepast, begon Phillie zich echt op haar gemak te voelen. Ze is enorm speels en houdt ervan om achter stokken aan te gaan en om knuffels uit elkaar te trekken. Ze is ook enorm lief, en ze begroet nieuwe mensen door op haar rug te gaan liggen, zodat ze over haar buik kunnen wrijven.
“Ze is ondeugend, vertrouwend, speels en enorm bijdehand. Ik ben helemaal weg van haar”, zegt Phillies nieuwe baasje.
Het zijn verhalen zoals dat van Phillie, en het geluk dat ze haar nieuwe familie heeft bezorgd, die datgene wat wij doen zo waardevol maken.
 
Na: een gezonde en speelse Phillie in haar nieuwe thuis. Jan en het projectteam van Northern Dogs, hartelijk bedankt!Na: een gezonde en speelse Phillie in haar nieuwe thuis. Jan en het projectteam van Northern Dogs, hartelijk bedankt!

--EM
 

 
 

 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten