zondag 5 oktober 2014

250.000 landbouwdieren met kapmessen afgeslacht.....begrijpt u de mensheid nog? ( Afschuwelijke foto's )


Bericht van Compassion in World Farming  www.ciwf.nl :

Sommigen van u zullen dit artikel  een paar maanden geleden op deze blog hebben gelezen. Toch plaats ik het nog een keer omdat ik heb vernomen dat Geert Laugs, van de CIWF binnenkort naar Brussel gaat (EU )  om de petitie te overhandigen.
Daarom, beste allemaal, hebt u deze nog niet getekend dan nu graag even doen. Alvast bedankt.In 2009 werden tijdens het 'Gadhimai' festival in Nepal ongeveer een kwart miljoen landbouwdieren op een wrede en onmenselijke manier geslacht, om religieuze redenen. Dit jaar vindt het 'Gadhimai' festival opnieuw plaats.

Help ons een zinloze slachtpartij te voorkomen.

 
Internationale bekendheid

Het ‘Gadhimai’ festival wordt elke 5 jaar georganiseerd in de Bara streek in Nepal, ten zuiden van Kathmandu. 250 jaar lang heeft het festival ongestoord plaats kunnen vinden. Maar nu is de brute massaslachting internationaal bekend geworden en komen veel mensen in verzet.

Subsidie van de Nepalese regering

Dat dit festival zó groot is komt door een subsidie van de Nepalese regering. In 2009 betaalde de regering bijna €40.000,- om de dieren te offeren. Dat is in Nepal bijna 50 keer het minimum jaarloon.

 
Volgens berichten uit 2009 worden tijdens het festival tienduizenden buffels en andere landbouwdieren bij elkaar gedreven in een grote, afgesloten weide. Daarna komen 200 mannen met gigantische zwaarden het terrein op. Eén voor één worden de buffels onthoofd, zonder verdoving.

Onacceptabel

Deze manier van slachten is onacceptabel. Het onthoofden van een buffel is niet makkelijk en velen hebben meer dan één poging nodig. Sommige rapporten vermelden dat eerst de pezen van de buffels worden doorgesneden, zodat ze door hun poten zakken. Het is zeer stressvol en beangstigend voor dieren om te zien hoe andere, vreemde dieren in de buurt onthoofd worden.

Samenwerking met het Animal Welfare Network 

Compassion in World Farming voert samen met het Animal Welfare Network in Nepal actie tegen het ‘Gadhimai’ festival. We ondersteunen actiegroepen in Nepal om zoveel mogelijk weerstand bij de lokale bevolking op te roepen, maar we hebben jouw hulp nodig om internationale druk uit te oefenen op de Nepalese regering.
 


 
 
 
 

2 opmerkingen:

 1. Heb ze nooit begrepen en wil dat ook niet meer...
  Deze zachtaardige dieren met hun fluwelen ogen ..
  Festival van het KWAAD !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja vreselijk!! Heeft veel reacties gehad op nujij. Men kijkt naar de foto's met ongeloof en afschuw.. Ik zak Geert vragen van de CIWF of de actie enige zin heeft. Nu is de CIWF groot. Niet hier, maar in de UK Heb nog enige jaren op jet kantoor bij hun gewerkt als vrijwilligster. Prima club!!

   Verwijderen