zaterdag 18 oktober 2014

Neushoornweesje die niet alleen durfde te slapen 'dartelt' nu met een lammetje.....schattige video


Och wat een heerlijk bericht!!

 Neushoorntje Gertjie (ook wel Little G genoemd), verloor vorig jaar zijn moeder aan stropers. Intussen lijkt het diertje weer aan de beterhand en heeft hij een aparte vriendschap opgebouwd met een lammetje genaamd... Lammie. De twee leerden elkaar kennen in een opvangcentrum voor gewonde en achtergelaten dieren in Zuid-Afrika. En ze lijken alvast onafscheidelijk.
In bovenstaand filmpje, dat gemaakt werd door een medewerker van de organisatie, lijkt de baby neushoorn het lammetje na te apen terwijl de twee vrolijk ronddartelen op het domein.

Het leven zag er echter niet altijd zo rooskleurig uit voor Gertjie. Hij werd dit jaar naar het Hoedspruit Endangered Species Center gebracht nadat hij al huilend naast het gestroopte lichaam van zijn moeder gevonden werd. Het dier zou een tijd lang niet meer alleen hebben durven slapen door het trauma.

Gelukkig stelt de baby neushoorn het intussen goed en worden regelmatig filmpjes online gezet van zijn vooruitgang. De videobeelden hebben niet alleen een bescheiden internetster gemaakt van Gertjie, maar helpen ook de aandacht vestigen op het schrijnende probleem van stroperij.

WAT GING ER AAN VOORAF ?

© Hoedspruit Endangered Species Centre (HESC) Facebook..

Het baby neushoorntje Gertjie, ook wel 'Little G' genoemd, wil niet meer alleen slapen nadat hij vorige maand huilend werd aangetroffen bij zijn gestroopte moeder. Dierenbeschermers in Zuid-Afrika adopteerden de wees totdat hij groot genoeg is om uitgezet te worden in een natuurreservaat. Dat schrijft de Britse krant The Independent.
 
 
Gertjie rent nu dagelijks een rondje © Hoedspruit Endangered Species Centre (HESC) Facebook..
De bijna vier maanden oude neushoorn woont nu in het Hoedspruit Endangered Species Centre (HESC) in Zuid-Afrika.

In het bijzijn van Gertjie werd zijn moeder op gruwelijke wijze afgeslacht om haar hoorn. 'Het was heel ontroerend om te zien, het kleine diertje wilde haar zijde niet verlaten en huilde onophoudelijk', vertelt de HESC-verzorgster die de neushoornbaby op 7 mei aantrof. De eerste nacht in het centrum bracht Gertjie door met een medewerker en een schaap genaamd Skaap. Zij vervult de rol van surrogaatmoeder. 

Het neushoorntje krijgt nog babymelk tot hij zo'n anderhalf jaar oud is, daarna zetten de medewerkers hem uit in een natuurreservaat. Omdat het diertje op regelmatige basis en vaak gevoed moet worden slapen de medewerkers nu buiten zijn verblijf.

2 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Ja Pam, tussen al die rottigheid in de wereld toch iets ontroerend mooi. Ik kan daar ook zo van genieten.

      Verwijderen