vrijdag 25 december 2015

Kerst is vrede en compassie: De dieren in de vee-industrie worden vaak vergeten toch is er goed nieuwsVrolijk kerstnieuws
Kerst is het feest van vrede en compassie, maar vaak worden de dieren in de vee-industrie vergeten. Vele kerstmenu’s staan nog bol van vlees van dieren die een treurig leven hebben gehad in krappe kooien of schuren. Maar gelukkig kunnen we - dankzij jullie - een paar prachtige nieuwsberichten met jullie delen deze kerst.
Konijnen in het nieuws deze kerst
Dankzij jullie geweldige steun hangt onze aangrijpende konijnenposter nu op maar liefst 100 NS-stations in heel Nederland. Jullie hebben het onderwerp met een grote klap op de kaart gezet. In de media is er nu veel te doen over het tragische lot van de kooikonijnen en supermarkten lijken de eerste stappen te zetten voor een konijnvriendelijker assortiment! Ook tekenden nog meer mensen onze petitie voor een Europees verbod op konijnenkooien. Heb je nog niet getekend, teken dan hier!
 Teken tegen kooien
Vergunning embryofabriek vernietigd
In oktober riepen we jullie op om in actie te komen tegen de bouw van een ‘embryofabriek voor superkoeien’ in het Gelderse Wichmond. En dat deden jullie! Ruim 10.000 protestmails werden verstuurd. Gisteren vernietigde de Arnhemse rechtbank de vergunning voor de bouw van de beruchte megastal. Prachtig nieuws voor de koeien en de omwonenden! De aanvrager kan nog in hoger beroep, dus we blijven de zaak strak in de gaten houden.
 Lees meer
Einde lange transporten van kalfjes
Kalfjes uit Nederland mogen vanaf nu niet langer dan 8 uur op transport. Dat maakte de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) afgelopen week bekend. Geweldig nieuws! Compassion in World Farming voert al jaren intensief campagne voor strengere regels over veetransport. 8 uur is voor ons het absolute maximum en we zijn erg blij dat dit nu voor de Nederlandse kalfjes een feit is geworden. De volgende stap, wat ons betreft, is dat deze regel ook geldt voor de buitenlandse kalfjes die in Nederland worden geïmporteerd.
Dankzij jouw steun hebben we dit jaar echte stappen kunnen zetten voor de dieren in de vee-industrie. En kunnen we 2015 met deze mooie berichten afsluiten. Maar natuurlijk zijn we er nog lang niet. In 2016 willen we op al deze onderwerpen nog veel meer vooruitgang boeken. Kunnen wij op jouw hulp daarbij rekenen?
Namens de dieren alvast hartelijk dank!
En van het hele team van Compassion in World Farming hele fijne feestdagen gewenst!
Hartelijke groet,

Directeur Compassion in World Farming  www.ciwf.nl
Geert Laugs - directeur Compassion in World Farming Nederland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten