donderdag 17 december 2015

Red 333 dwergvinvisen van een gewelddadige onnodige dood. ( Petitie )


http://www.worldanimalprotection.nl/     PETITIE

Stop de Japanse walvisjacht en red 333 dwergvinvissen van een onnodige dood!

Roep Minister Koenders op de onnodige, commerciële walvisjacht op de Nederlandse en Europese agenda te zetten. Teken de petitie!

Geachte heer Koenders,

Zoals u ongetwijfeld weet heeft Japan laten weten dat het de walvisjacht gaat heropenen. Het is de bedoeling dat komend voorjaar 333 dwergvinvissen worden gevangen en gedood, zogenaamd vanwege wetenschappelijk onderzoek. Van die motivatie heeft een onafhankelijk wetenschappelijk panel weinig heel gelaten. Belangrijker nog is dat het Japanse besluit in strijd is met de uitspraak, maart 2014, van het Internationaal Gerechtshof in Den Haag waarin deze walvisvaart illegaal werd verklaard.


Ter bescherming van de walvissen en van de geloofwaardigheid van het Internationaal Gerechtshof kan ons land dit niet over zijn kant laten gaan. Wij verzoeken u, in uw rol van tijdelijke voorzitter van de Europese Unie vanaf januari 2016, er alles aan te doen om Japan te bewegen de walvisjacht te staken.
Een eerste stap kunt u nu al nemen:  het ontbieden van de Japanse ambassadeur in Nederland om uw en onze verontwaardiging over te brengen. Voorts willen wij graag dat u onze ambassadeur in Tokio terugroept voor overleg, waarmee u een belangrijk gebaar van afkeuring maakt in de richting van de Japanse regering.
Het overtreden van belangrijke internationale ethische en rechtskundige principes kan en mag niet getolereerd worden door het land waar het Internationaal Gerechtshof zetelt.


Extra info van mij :

Dwergvinvis

Een dwergvinvis is de kleinste onder de baleinwalvissen. De slanke, gestroomlijnde dieren komen in de Noordzee voor, maar dan wel in het noordelijke deel. Ze zijn zo nieuwsgierig dat ze wel eens om een boot heen zwemmen of een eind met een boot mee zwemmen. Dwergvinvissen zwemmen meestal alleen en soms in kleine groepjes. Af en toe, bij voedselovervloed, worden ze in grote groepen van honderden gezien.
De dwergvinvis is goed te herkennen aan zijn sikkelvormige en relatief lange rugvin.
De geluiden die de walvis maakt om te communiceren zijn klikgeluiden, grommen en pulsen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten