zaterdag 12 december 2015

Toch maar geen kip met de kerst? Vogelgriep breidt zich uit.....Hoogpathogene vogelgriep breidt zich uit in Frankrijk

 
 
Het aantal uitbraken van hoogpathogene vogelgriep in Zuidwest Frankrijk is toegenomen tot twaalf. Sinds afgelopen maandag 7 december zijn er zes nieuwe uitbraken bijgekomen.
 
Tot nu toe zijn er zeven hoogpathogene vogelgriep uitbraken bij pluimvee geconstateerd in de Dordogne, waar 24 november de eerste uitbraak was. In Landes, dat grenst aan Spanje zijn drie gevallen vastgesteld en in Gers en het noordelijker gelegen Hautte-Vienne zijn ieder één geval bekend.

Uit onderzoek blijkt dat het om de serotypes H5N1, H5N2 en H5N9 gaat. In een aantal gevallen is ook nog niet duidelijk om welke variant het gaat. Het virus is gevonden in eenden, parelhoenders en kippen. Het betreffen enkele hobbybedrijven, maar ook professionele bedrijven met duizenden stuks pluimvee.  Dat meldt het Franse ministerie van Landbouw donderdag 10 december op haar website.
Vanwege de uitbraken van hoogpathogene vogelgriep hebben vorige week acht Noord-Afrikaanse en Aziatische landen een importstop aangekondigd op Frans pluimvee en Franse pluimveeproducten.

Tekst: Met dank aan Tom Schotman   http://www.pluimveeweb.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten