maandag 28 december 2015

Hartverwarmende video van bijzondere vriendschappen: Dierenopvang Bosnië in het zonnetje gezetBron: Stichting Dierenopvang Bosnië   www.zwerfdieren.com

Ons dierenasiel in Orasje, thuis voor 180 honden

24-12-2015 Een kleine update

Heeft u de nieuwsbrief nog niet gelezen? Kijk dan snel hier.
Zoals u wellicht eerder heeft kunnen lezen is het organiseren van de grootschalige sterilisatieprojecten momenteel een te grote uitdaging, maar we geven uiteraard niet op.
Door aangepaste regelgeving zijn de eisen voor het opbouwen van een locatie en het uitvoeren van de ingrepen enorm bijgesteld. We zijn nog volop in onderzoek of we uberhaupt kunnen voldoen aan de gestelde eisen, het is nogal wat. Het is verbazingwekkend dat de eisen opeens zo moeten worden nageleefd in een land als Bosnië, maar je krijgt gewoonweg geen vergunningen als je als organisatie niet voldoet, en illegaal is voor ons geen optie.
Als proef hebben we in januari een sterilisatieweekend in Zenica, dan worden onder toezicht operaties uitgevoerd en zal worden beoordeeld of de voor ons haalbare werkwijze geaccepteerd wordt. Duimen dus!


Naast onze sterilisatieprojecten in Bosnië ondersteunen we sinds 2007 een asiel in Bosnië. In Orasje om precies te zijn. Van een klein asiel met 65 honden is het asiel inmiddels uitgegroeid naar een asiel met een bezetting van gemiddeld 180 honden.

Verdere informatie over het dierenasiel: www.zwerfdieren.com
 
Om de tekst te lezen bij de onderwerpen van de foto's klik graag op www.zwerfdieren.com


U begrijpt dat wij onze donateurs/sponsors enorm dankbaar zijn voor hun bijdragen waarmee we deze kosten kunnen dragen.

De bijdrage aan het asiel wordt voornamelijk gefinancierd door de opbrengsten uit adoptie op afstand. Alle honden in het adoptie op afstand project wonen in Orasje en zijn allemaal honden die nagenoeg geen kans hebben op een toekomst buiten het asiel.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten