vrijdag 11 december 2015

Nauwelijks te bevatten:Jonge kalfjes dagenlang op elkaar gepropt zonder drinken op transport ( video en petitie )Bron: www.eyesonanimals.org   en www.dierenbescherming.nl

Stop ziekmakende kalvertransporten. Teken onze oproep!

        
In Nederland worden elk jaar 1,4 miljoen kalfjes gemest en geslacht. Meer dan de helft van deze dieren komt uit het buitenland. Met het transport van de jonge kalveren is echter veel mis. De Dierenbescherming vindt het gesleep over lange afstanden kriskras door Europa onaanvaardbaar en start een publiekscampagne om hier zo snel mogelijk een einde aan te maken.

Jonge kalfjes, die dagenlang in een vrachtwagen staan, op elkaar gepropt, zonder drinken. Het is een nauwelijks te bevatten realiteit. En toch gebeurt het. Voor deze dieren, vaak nog geen twee weken oud, zijn lange afstandstransporten een ware uitputtingsslag. Ze hebben amper weerstand en worden onderweg vaak ziek. Sommige kalfjes zijn bij aankomst zó uitgeput dat ze niet meer zelfstandig de wagen uit kunnen komen, een enkel dier sterft zelfs onderweg. Vorig jaar deed de Dierenbescherming al een dringende oproep aan de kalversector om dit leed te stoppen. Maar het bedrijfsleven en de politiek bleven stil.


beeldmateriaal Eyes on Animals
PETITIE:

Teken onze oproep

De Dierenbescherming wil dat er zo snel mogelijk een einde komt aan het ziekmakende gesleep met jonge kalfjes en roept Stichting Brancheorganisatie Kalversector daarom nu op om dit leed te stoppen. Help je ons daarbij? Laat dan hier je stem horen.

Eyes on Animals


                            

Geen opmerkingen:

Een reactie posten