donderdag 18 februari 2016

Hulp bij herhuisvesting: De hele dag in een bench en nauwelijks naar buiten....


Oh die oogjes! Ik zou het diertje zo willen adopteren. Gelukkig is dat niet nodig er is al een gouden mandje voor haar.
       
Het bejaarde baasje van hondje Daisy kon door een samenloop van omstandigheden niet langer voor haar zorgen. Dat ging al een tijdje niet meer zo goed waardoor  Erik van de dierenpolitie Den Haag en de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) in beeld kwamen. Mevrouw wilde afstand doen van Daisy zodat deze weer een goed thuis zou krijgen. Erik en Erik gingen aan de slag met de herhuisvesting.

Daisy zat bij haar vrouwtje bijna de hele dag in een bench waardoor ze nauwelijks meer buiten kwam en niet voldoende beweging kreeg. Ze had plekken op haar poten, waarschijnlijk doorligplekken. Dat kon niet langer zo. LID-inspecteur Erik ging binnen zijn netwerk op zoek naar een nieuw thuis voor Daisy en agent Erik belde met dierenkliniek Westland voor een medische check en chip. Een nieuw adres was zo gevonden en de dierenkliniek bood onmiddellijk aan om Daisy gratis te helpen.

Onderweg naar dierenkliniek WestlandDaisy bleek gezond, ge-ent en kreeg een chip. Fantastisch!

Gouden mandje


Na een goede douchbeurt en een nachtje logeren bij een opvangadres bleken de doorligplekken de volgende dag tijdens een wandeling al minder te zijn. Daisy is vervolgens naar haar nieuwe baasje gebracht waar het spreekwoordelijke 'gouden mandje' al op haar stond te wachten.

Voorkomen is beter

Het verhaal van Daisy staat niet op zichzelf. Helaas zijn er in ons land veel meer van dit soort gevallen en lang niet altijd met zo'n mooie afloop. Ken je, of vermoed je dat er mensen in je omgeving in een dergelijke situatie zitten. Biedt dan hulp, spreek ze aan en als er geen hulp of mogelijkheden voor handen zijn, bel dan met meldpunt 144 zodat er hulp gezocht kan worden.

Onderweg naar gouden mandje Daisy kijkt al uit naar haar nieuwe baasje (auto staat stil)


Volg inspecteur Erik ook op twitter: @Erik_LID   Ik volg hem nu u ook?

 


                      


 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten