vrijdag 26 februari 2016

Schaam U : Nederland wil de waanzin van het klonen van dieren als enige in de EU niet verbiedenCompassion in World Farming
Voor de dieren, tegen de vee-industrie! Het beroemde gekloonde schaap Dolly

DD
 Het klonen van dieren veroorzaakt heel veel dierenleed. Afgebroken zwangerschappen, ernstig misvormde dieren en een hoge sterfte zijn het resultaat van deze wrede techniek.

Een meerderheid in Europa wil het klonen van landbouwdieren helemaal verbieden, maar Nederland ligt dwars. 
klonenDit gekloonde geitje stierf 8 uur na de bevalling naast zijn moeder
Onze regering vindt dat klonen soms toegestaan moet worden en weigert -als voorzitter van de EU- dit onderwerp te bespreken met de andere landen.

Dat is schandalig. Teken de petitie en vraag de regering een Europees verbod van het klonen niet langer te blokkeren.
 Ik doe mee 
Klonen is dierenleed. Bij klonen worden -bijvoorbeeld- koeien die veel melk geven in het laboratorium genetisch gekopieerd. Hun embryo's worden ingebracht in een draagmoeder. Vaak sterft het kalfje nog voordat het geboren wordt en kalfjes die wel levend geboren worden zijn meestal niet gezond. Ze zijn vaak abnormaal groot, waardoor een natuurlijke bevalling niet mogelijk is. En vaak hebben de ze ernstige afwijkingen, zoals hart- en ademhalingsstoornissen, waardoor ze jong sterven. 
klonen
Drie gekloonde biggetjes
           
In de veehouderij kunnen kloondieren gebruikt worden om nog sneller varkens die hard groeien of koeien die veel melk geven te fokken. Maar deze ‘superdieren’ hebben juist vaak gezondheids- en welzijnsklachten. Zo schaadt het klonen niet alleen de draagmoeders en de kloondieren, maar ook hun nakomelingen.
  Europa móét dit dierenleed buiten de deur houden. De Nederlandse regering moet daarvoor nu haar verzet tegen een kloonverbod staken.
Doe jij mee en teken je tegen klonen?
 Ik teken tegen klonen 
Hartelijk dank!
  Met vriendelijke groet,
Geert Laugs - directeur Compassion in World Farming Nederland
Geert Laugs
Directeur CIWF Nederland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten