dinsdag 1 maart 2016

5 verstekelingaapjes gaan van Stichting AAP naar de proefdierindustrie ( dit laten we niet gebeuren Petitie )


PETITIE:

http://www.edev.nl/pages/petitie-alle-apen-vrij/stuur-verstekelingaapjes-niet-naar-laboratorium.php

NEE, de verstekelingaapjes mogen niet in het BPRC blijven!

Zo'n anderhalf  jaar geleden werden in de Rotterdamse haven 5 java-apen als verstekeling aan boord gevonden van een containerschip. De apen werden overgebracht naar stichting AAP om op krachten te komen. Het Ministerie van Economische Zaken is eigenaar van de apen en heeft de apen vandaag naar de apenhel van Rijswijk gebracht, het grootste apenlaboratorium van Europa.

Een DIER Een VRIEND  www.edev.nl vindt het ronduit schandalig dat de overheid besluit onschuldige apen te schenken aan een laboratorium dat bovendien al jaren onder vuur ligt.
Teken direct de petitie om te zorgen dat de apen terug gaan naar stichting AAP:
Nee, een laboratorium is geen goede plek voor dieren!
De Java-apen mogen niet aan het BPRC worden gegeven, 

maar moeten teruggebracht worden naar de opvang bij stichting AAP.

Mening van Stichting AAP www.aap.nl :

Vijf Java-apen, ook wel bekend als de vijf verstekelingen van Maersk, zijn vandaag vanuit AAP overgebracht naar een nieuw onderkomen. Hun rechtmatige eigenaar, het ministerie van Economische Zaken, heeft besloten de dieren te plaatsen in een fokprogramma van een laboratorium. AAP betreurt deze beslissing ten zeerste en heeft er alles aan gedaan de dieren bij AAP te kunnen houden. De dieren zullen niet voor proeven gebruikt worden.

De vijf Java-apen kwamen in augustus 2014 als verstekeling op een vrachtschip van rederij Maersk mee naar de haven van Rotterdam. De overheid nam ze in beslag en de dieren werden tijdelijk ondergebracht in de opvang van Stichting AAP in Almere. De dieren waren door hun reis erg verzwakt, AAP zorgde ervoor dat ze op krachten konden komen.
Gedurende hun verblijfsperiode bij AAP bleven de dieren eigendom van de overheid, die op zoek ging naar een permanent onderkomen. Omdat de dieren drager zijn van een herpesvirus - waar zij zelf geen last van hebben maar dat wellicht besmettelijk kan zijn voor mensen – bleek het niet mogelijk de dieren te plaatsen bij een dierentuin. Ook kunnen ze niet terug naar de natuur.

Onlangs heeft het ministerie aan AAP laten weten, de vijf Java-apen permanent onder te brengen bij een proefdierlaboratorium in Nederland. Hierop heeft AAP aangeboden de dieren over te nemen zodat ze in de opvang van AAP konden blijven. Het ministerie heeft laten weten af te zien van dit aanbod. Vandaag zijn de dieren opgehaald door het laboratorium en naar hun nieuwe adres gebracht.
David van Gennep, directeur Stichting AAP: “Ik betreur het ten zeerste dat deze dieren naar een laboratorium moeten. Primaten horen daar niet thuis. We hebben er alles aan gedaan om de dieren bij AAP te houden en ze een goede toekomst te geven. Ik vind het heel jammer dat daar geen gebruik van gemaakt is. Wel hebben we de verzekering gekregen dat deze dieren niet als proefdier gebruikt zullen worden.”
 
 

2 opmerkingen:

  1. Dit mag absoluut NIET gebeuren! De aapjes moeten echt bij Stichting Aap blijven!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als het aan mij ligt gaat het ook niet gebeuren. Dit is absurd! Fokken met zieke dieren. Arme aapjes

      Verwijderen