dinsdag 29 maart 2016

Zomaar wat reacties over langdurig transport : "Gatverdamme arme dieren.....stank voor dank"

Kamervragen over kippenleed

       
"Gatverdamme arme dieren! Hebben ze eerst aan de lopende band eitjes geperst, worden ze zo behandeld. Echt stank voor dank. Misselijk!! Regering doe hier iets aan". Het zijn zomaar wat reacties op onze berichtgeving over de misstanden bij het vangen en vervoeren over grote afstanden van uitgelegde hennen.
Ons rapport over deze treurigmakende kwestie is gelukkig niet onopgemerkt gebleven. De media deden er uitgebreid verslag van en nu heeft ook Marianne Thieme (Partij voor de Dieren) er officiële Kamervragen over gesteld aan de staatssecretaris van Economische Zaken, Martijn van Dam.

Dierenleed bij langdurig transport

Hier kun je alle vragen op je gemak teruglezen. Benieuwd wat de bewindsman gaat antwoorden. Belangrijkste vraag is natuurlijk deze: "Bent u met ons van mening dat het dierenleed wat gepaard gaat met een dergelijke langdurig transport zodat de leghen voor een paar centen goedkoper geslacht kan worden, niet te rechtvaardigen is? Zo ja, bent u bereid om hier maatregelen tegen te treffen? Zo nee, waarom niet?".

Op elkaar gepakte leghennenFoto: Eyes on Animals / Dierenbescherming


Hoe dan ook, het lijkt erop dat onze aantijgingen serieus worden genomen. Overigens ook door de sector zelf, die nu eens een keer niet in een ontkennende reflex schiet, maar heeft aangegeven met de Dierenbescherming in gesprek te willen. ''Wij verzorgen de kippen goed en dat moet ook op de laatste reis gebeuren", liet de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders in een reactie aan het ANP weten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten