zaterdag 19 maart 2016

Dappere Belgische politiehond als eerste het huis ingestuurd van Salah Abdeslam in MolenbeekU herinnert zich ongetwijfeld nog het tragische verhaal van de Franse politiehond Diesel, die tijdens de raid in Saint-Denis het leven liet in een zware kogelregen. Laat dat nu net een ontegensprekelijk argument zijn voor het heldenkaliber van deze Belgische hond. De moedige viervoeter werd vandaag in Molenbeek het huis ingestuurd waar terrorist Salah Abdeslam zich schuilhield. Gelukkig liep het goed af.

Lees ook
© VTM Nieuws.
© VTM Nieuws.
Ook nu werd de politiehond als eerste het terroristenhuis ingestuurd. Het dier heeft een speciale vest aan en een camera bevestigd op het hoofd, om vervolgens in vol ornaat zijn of haar leven te riskeren op zoek naar boobytraps.

De dood van politiehond Diesel lokte wereldwijd veel reactie uit. "Het voelt alsof we een van onze collega's verloren zijn", klonk het aangedaan bij een hondentrainer van de Franse politie. Op Twitter werd de speciale hashtag, #JeSuisChien, massaal gedeeld. Een welgemeende respectbetuiging voor dit dapper dier kan dus niet uitblijven. Want deze hond is een held.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten