vrijdag 4 maart 2016

Kalfjes gezond maar te licht van gewicht worden door een dierenarts doodgespoten ( petitie )

http://www.dierenrecht.nl/petitie-doodgespoten-kalfjes

Stapels met dode kalfjes aangetroffen op veemarkt

Op verschillende verzamelplaatsen en de veemarkt in Leeuwarden zijn stapels met tientallen dode kalfjes aangetroffen. Deze gezonde kalveren kregen een dodelijke injectie, omdat ze iets te licht waren voor hun leeftijd en daarom niet werden afgenomen.

Het is een publiek geheim dat kalfjes uit de melkveehouderij soms om economische redenen worden afgemaakt. Het gaat vooral om kalfjes die voor hun leeftijd licht van gewicht zijn. Het bijvoeren van deze kalfjes kost te veel geld. Bij de verzamelplaats voor kalveren staat een weegschaal. Geeft de weegschaal een te laag gewicht aan, dan wordt het kalfje niet afgenomen, maar afgemaakt.

Het loopt uit de hand

 De laatste weken zijn er steeds meer geluiden dat aan dierenartsen wordt gevraagd om gezonde kalveren te euthanaseren. Door het wegvallen van het melkquotum is er op de kalvermarkt een overschot ontstaan aan kalfjes. Ondertussen worden er wel gewoon honderdduizenden kalveren geïmporteerd, zelfs uit verre landen als Litouwen en Polen. Het euthanaseren van gezonde kalfjes moet zo snel mogelijk stoppen, voordat het nog verder uit de hand loopt!

Wat kan u doen?

 Vind u ook dat het leven van een kalf meer waard is? Teken dan nu de petitie tegen het euthanaseren van gezonde kalveren.

Meer weten? Lees ook:
Rapport 'Euthanasie van lichte kalveren'

Bron: www.dierenrecht.nl

2 opmerkingen:

  1. En jullie oplossing is: een half jaar vetmesten in een box?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. http://www.kalverhuisvesting.nl/ De huisvesting voor kalveren is gelukkig niet meer zo erg als het was in de kalverenkisten. Dat en koe haar jong heeft moeten afstaan na één dag is al erg genoeg en dan ook nog het dier afspuiten dit kan niet/mag niet. Ideaal zou zijn dat niemand meer vlees eet maar dat zal nooit gebeuren. Onze taak is dat de dieren zo humaan mogelijk leven en sterven maar niet afspuiten omdat het te weinig weegt. Deze excessen moeten we tegen werken met zoveel petities en acties mogelijk.

      Verwijderen