Translate

vrijdag 18 maart 2016

Aegon en Delta Lloyd bereid tot dialoog over het niet investeren in dierenleed


       
Aegon en Delta Lloyd hebben in een reactie op het onderzoeksrapport van de Eerlijke Verzekeringswijzer naar investeringen in bont en exotisch leer laten weten de aanbevelingen mee te nemen in hun afwegingen respectievelijk open te staan voor een gezamenlijke dialoog. De Eerlijke Verzekeringswijzer verwelkomt deze positieve reacties van Aegon en Delta Lloyd. Zij gaat met beide verzekeringsgroepen graag het gesprek aan over verbetering van dierenwelzijn.
 
Op 23 februari jl. publiceerde de Eerlijke Verzekeringswijzer op initiatief van de Dierenbescherming en in samenwerking met Bont voor Dieren een praktijkonderzoek naar investeringen van de tien grootste verzekeraars in Nederland in bont en exotisch leer. Uit dit rapport bleek dat alle onderzochte verzekeringsgroepen investeren in twee of meerdere van zes geselecteerde modehuizen die gebruik maken van bont en exotisch leer, afkomstig van dieren die worden gevangen of gefokt voor hun vacht of huid. Het bont en leer wordt gebruikt voor kleding, schoenen en accessoires (tassen, riemen, portefeuilles etc.).


APG, NN Group, Allianz en Legal en General

Drie van de vier grootste investeerders in de bont of leer verwerkende modehuizen, te weten APG (moederbedrijf van Loyalis), NN Group en Allianz (in Nederland bekend van All Secur), hebben niet gereageerd op de resultaten van het onderzoek. Nummer vier, Legal &General, liet weten te willen bijdragen aan het welzijn van haar klanten en tevens haar activiteiten op een maatschappelijk verantwoorde wijze te willen inrichten, met aandacht voor mens en milieu. Tevens meldt zij suggesties voor verdere verbeteringen altijd serieus te nemen. De Eerlijke Verzekeringswijzer vraagt Legal &General om de uitspraken in haar reactie in praktijk te brengen. Dit kan zij doen door te stoppen met het investeren in bontproductie of in elk geval door actief met de modebedrijven in gesprek te gaan om te proberen de productie van bont uit te bannen.

Verbond van Verzekeraars en kledingsector

Ook het Verbond van Verzekeraars heeft gereageerd op het onderzoek en begin maart hebben de kledingsector, overheid, vakbonden en maatschappelijke organisaties een gezamenlijk convenant getekend om misstanden op het gebied van arbeidsrechten, milieu en dierenwelzijn in de kledingbranche tegen te gaan. Meer over beide lees je in het blog van de Eerlijke Verzekeringswijzer.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten