dinsdag 30 mei 2017

De 'Helden van de Wildernis' kent u ze nog? Art Rooijakkers neemt u mee naar Bring the Elephant Home (video 's)

Aziatische olifant verdwijnt!

De olifant wordt met uitsterven bedreigd. Door ons ingrijpen, zoals door stroperij en houtkap, verliezen we straks een diersoort dat zo belangrijk is voor de natuur. Het komt er nu op aan. Als we nu alles op alles zetten, kunnen we het uitsterven van de olifant voorkomen!

Bring the Elephant Home streeft naar een ideale wereld waar olifanten de ruimte hebben. Waar de bossen intact zijn en mensen en olifanten in harmonie bij elkaar in de buurt kunnen leven. En waar toerisme het wilde karakter van olifanten volledig respecteert. Want als niemand dit ideaal nastreeft, komen we nergens. Dan is het voor dit intelligente dier en belangrijk sleutelsoort straks voor altijd te laat!

Bring the Elephant Home gaat hiervoor!

Actie

Waar mogelijk gaan we praktisch te werk: planten van duizenden bomen, aanleggen van waterreservoirs, testen van nieuwe methoden om olifanten te beschermen en dat alles samen met zoveel mogelijk betrokkenen!

Lokaal

De mensen die de dupe zijn van mens-olifant conflicten organiseren zelf de beschermingsprojecten. BTEH brengt mensen bij elkaar, organiseert trainingen en geeft de impuls die nodig is om mensen zelf problemen aan te laten pakken.

Onderzoek

We gebruiken wetenschappelijk onderzoek om te begrijpen wat de oorzaak van problemen is. Wat beweegt mensen tot actie? We meten wat werkt en verbeteren daarmee de projecten. We zetten innovatieve technologie in om meer te kunnen doen. En onderzoek vertalen we in actie!

Holistisch

We zien olifanten als deel van een ecosysteem, met vele connecties. We zoeken naar oplossingen die alle facetten van een probleem verbeteren. Het project Bee the Change is hier een perfect voorbeeld van.

Netwerken

We werken met vele verschillende partijen: van lokale boeren tot ambtenaren van nationale parken. Het is essentieel om alle partijen te bereiken op een gelijkwaardige manier en ervoor te zorgen dat mensen gehoord worden. Zodat we samen aan betere oplossingen kunnen werken.
We laten al jaren zien dat onze aanpak werkt! Bovendien hebben we grote plannen voor de toekomst. Doe mee, steun ons werk persoonlijk of met uw bedrijf. Maak het verschil voor de toekomst van de olifant.
Bring the Elephant Home!
Wilt u onze nieuwsbrief digitaal ontvangen? Aanmelden kan via deze link

Geen opmerkingen:

Een reactie posten