vrijdag 5 mei 2017

Spectaculaire video: Zevende amoertijger uitgezet in de Russische wildernis
Deze week is een gerehabiliteerde Amoertijger met de naam Filippa in het wild uitgezet. Daarmee zijn er nu in totaal zeven tijgers uitgezet in het Verre Oosten van Rusland, die moeten bijdragen aan het herstel van de populatie in het gebied.
Eind 2015 kwam Filippa als angstig welpje aan in het met IFAW-steun gerunde PRNCO Tijgercentrum (Primorsky Regional Non-commercial Organization Center for Rehabilitation and Reintroduction of Tigers and Other Rare Animals). Ze was gered door dorpelingen in het Russische district Chasansky. Haar moeder was vermoedelijk gedood door stropers, waarna de kleine welp alleen achterbleef.
De dorpelingen redden haar en brachten haar naar het PRNCO Tijgercentrum om daar te worden gerehabiliteerd. Ze reageerde goed op de zorg die ze daar kreeg en ontwikkelde zich al snel tot een sluwe jager.
Filippa heeft tijdens haar rehabilitatie de vaardigheden ontwikkeld die ze nodig heeft, zoals prooien verstoppen voor aaseters en omgaan met andere tijgers.
Haar uitzetlocatie werd specifiek voor haar gekozen op basis van mede door het IFAW gefinancierd onderzoek. In het kader van dit onderzoek is een lijst met geschikte uitzetlocaties voor gerehabiliteerde tijgers opgesteld en overhandigd aan de overheid. De Federale Dienst voor Toezicht op het Beheer van Natuurlijke Hulpbronnen koos het regionaal staatsreservaat Dichun als uitzetgebied voor Filippa.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten