zaterdag 20 mei 2017

In Madrid zijn 100.000 handtekeningen aangeboden tegen de jacht met galgo's de Spaanse windhondenRuim 100.000 Nederlandse handtekeningen voor Spaanse windhonden


In Madrid zijn gistermiddag meer dan 100.000 Nederlandse handtekeningen aangeboden tegen de jacht met Spaanse windhonden, de galgo. De handtekeningen zijn ingezameld door World Animal Protection en de online community AnimalsToday.nl. De petitie werd aangeboden bij het Spaanse ministerie van Cultuur en Sport, en is de grootste petitie ooit tegen de jacht met galgo’s.

Meer dan 100.000 Nederlanders tekenden de afgelopen maanden petities van beide organisaties. Ze willen dat de jacht met windhonden wordt verboden. En zo lang dat nog niet gebeurt, dat op zijn minst de regels voor het welzijn van de dieren worden aangescherpt en gehandhaafd. Jaarlijks worden tienduizenden windhonden in Spanje gedumpt of vermoord, tijdens of na het jachtseizoen. Jagers zien de honden als objecten die ze kunnen afdanken zodra ze niet meer goed genoeg zijn.

Omdat de jacht een diepgewortelde traditie is, is het ministerie van Cultuur en Sport in Spanje verantwoordelijk voor het beleid. Dirk-Jan Verdonk van World Animal Protection: “We hebben met dit enorme aantal handtekeningen een heel sterk signaal uit Nederland afgegeven in Spanje. Ook in het land zelf is steeds meer weerstand tegen de jacht, dus we hopen hiermee ook de tegenstanders van de jacht in Spanje te ondersteunen.”

Politieke partijen in Spanje geven aan dat publieke druk vanuit andere EU-landen erg serieus wordt genomen. Gisteren is in het Spaanse Parlement een wetsvoorstel gepresenteerd door PACMA, de Spaanse partij voor de dieren, om de jacht met honden aan banden te leggen. 

De petitie van World Animal Protection en AnimalsToday.nl krijgt steun van Dutch Galgo Lobby, Greyhounds in Nood Nederland en Greyhounds Rescue Holland. De organisaties gaan na deze petitie door met het uitoefenen van publieke en politieke druk in Spanje en bij de Europese Unie.

###

Foto: Dirk-Jan Verdonk van World Animal Protection voor het Spaanse ministerie van Educatie, Cultuur en Sport.
hoge resolutie: https://we.tl/m9tYil5V1H 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten