maandag 1 mei 2017

Mobile Zoo in Alabama waar beren in kleine kooien 20 jaar lang vastzaten is voorgoed gesloten ( video )

GOED NIEUWS VOOR DIERENGOED NIEUWS VOOR DIEREN


Beste Erna,
Ik hoop dat u deze e-mail goed heeft ontvangen. Terwijl sommige overwinningen voor dieren bijna in een dag geboekt lijken te worden, kunnen velen een stuk langer duren. Maar PETA en haar internationale zusterorganisaties werken hard om dieren een kans te geven om te ontsnappen van een leven van exploitatie, verwaarlozing en misbruik dat sommigen proberen weg te wuiven als "vermaak".
Jarenlang heeft PETA US gewerkt aan het sluiten van The Mobile Zoo, een verschrikkelijke aan de weg gelegen dierentuin in de staat Alabama, door klachten in te dienen die tot vele inspecties leidde en stapels van overtredingen van de US Department of Agriculture (USDA) – inclusief aanmaningen vanwege het ontzeggen van eten en schoon water, het ontzeggen van veterinaire verzorging voor zieke en gewonde dieren en het houden van dieren in kleine, vieze kooien die bedekt waren met uitwerpselen, urine en rottend eten.
U herinnert zich wellicht nog de redding van Joe de chimpansee uit die verschrikkelijke plek. Hij werd zijn hele leven alleen gehouden en had geen enkele soortgenoot gezien sinds 1999. Het moment waarop hij de eerste chimpansee omhelsde die hij zag nadat hij bij zijn opvangtehuis aankwam, was zeer indrukwekkend. Maar het wordt nog beter: In november nam de USDA eindelijk een definitieve actie tegen The Mobile Zoo, door hun vergunning in te trekken.


Slechts een paar weken geleden werd de eigenaar van de faciliteit ook nog gearresteerd en werden er 28 gevallen van wreedheid naar dieren ten laste gelegd. En nu zijn drie fantastische beren, die werden opgesloten in die afschuwelijke toeristen-val, daar weg en maken ze eindelijk het leven mee dat hen werd ontzegd.
Elsie, een Noord-Amerikaanse zwarte beer, is een moeder. Ze had meer dan 20 jaar in gevangenschap doorgebracht, vele van deze jaren met drie welpen waarvan ze in 2002 beviel. Een van haar jongen, Brutus, wordt vermist en de faciliteit wil niets zeggen over wat er met hem gebeurd is.
Dag na dag ijsbeerden Elsie en haar jongen langs een vies pad in hun kooi, een teken van extreme stress. (ontoereikende veterinaire verzorging, veiligheidsgebreken en sanitaire problemen werden keer op keer benoemd in de citaties door de USDA voor schending van de US Animal Welfare Act). Het ooit kunnen ontsnappen van die plek moet een droom hebben geleken voor de beren!
Maar zodra The Mobile Zoo hun vergunning verloor, bracht PETA US, The Wild Animal Sanctuary op de hoogte van het lot van deze dieren en met hard werk kon het opvangcentrum voogdij krijgen. PETA US verzorgde de transportkosten en zal bijdragen aan hun levenslange verzorging.


Kalender

Gered: Leela


Leela was een van de duizenden dieren die wegkwijnden op een gigantische fokkerij in Pennsylvania die kleine dieren levert aan dierenwinkels. Ze werd gehouden in een klein raamloos pakhuis en leed tien dagen lang aan een luchtweginfectie zonder ook maar enige veterinaire zorg te krijgen. Haar toestand verslechterde en haar oog raakte besmet en kwam dicht te zitten met een dikke laag afscheiding. Een ooggetuige van PETA US wist haar te redden en bracht haar met spoed naar een dierenarts waarna ze de infectie een aantal dagen later overwon. Inmiddels rent ze door de woonkamer van haar nieuwe thuis bij een PETA US medewerker en verandert ze in een bolletje van genot wanneer haar neus zachtjes wordt gestreeld.

Download jouw GRATIS bureaubladachtergrond van Leela hier.
Doneer nu!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten