dinsdag 9 mei 2017

Jonge olifantjes met gps-zender terug naar de natuur en geredde Russische tijgers klaar om te spelen ( video's en veel foto's )Doneer NuLEUKVOLGEN
Nieuwsbrief / mei 2017


            
Hoe druk het leven soms ook kan zijn, ik probeer altijd dankbaar te zijn voor eenvoudige dingen - een gezonde maaltijd, of een warme, veilige plek om te slapen.
Olifanten, tijgers en honden leven in zeer verschillende omgevingen, maar ze hebben allemaal behoefte aan een plek waar ze veilig zijn. Om ze daarbij te helpen kan een nieuw hondenhok al genoeg zijn, maar het kost jaren van intensieve verzorging en begeleiding voordat een jonge weesolifant sterk genoeg is om weer in de natuur te worden uitgezet.
Ik denk dat de verhalen in deze nieuwsbrief je zullen aanspreken, want ik weet hoe belangrijk het voor jou is dat dieren in nood worden gered, verzorgd en beschermd.
Bedankt voor je vertrouwen in het IFAW voor de hulp aan dieren.
Azzedine Downes IFAW President
Azzedine Downes
President-directeur IFAW
Azzedine Downes
(Video) Bescherming tegen winterse kou voor Canadese honden
Sky is een van de vele honden die we mede dankzij jou via het Northern Dogs programma een stevig, warm hok hebben kunnen geven. Deze honden zouden anders tijdens de lange, koude Canadese winter buiten hebben moeten blijven. Janice Hannah, projectmanager Northern Dogs, vertelt je er alles over.
Lees meer
(Video) Geredde Russische tijgers klaar om te spelen
Toen Yarik naar het tijgeropvangcentrum in Rusland werd gebracht met een schotwond in zijn gezicht, was het maar de vraag of dit zeven maanden oude welpje het zou overleven. Goed nieuws! Zowel hij als Lazovka, een ander welpje dat we hebben gered, zijn nu voldoende hersteld om elkaar in een ruim verblijf gezelschap te houden. Bekijk hoe de welpjes er samen op los spelen.
Lees meer
Het zenderen van olifanten is een kolossale klus
Met jouw steun krijgen weesolifantjes de jarenlange verzorging die nodig is ter voorbereiding op een terugkeer naar de natuur. We hebben onlangs bij vijf jonge olifanten in Zambia een gps-zender aangebracht om hun bewegingen, gezondheid en gedrag na hun vrijlating te kunnen volgen. Katie Moore, IFAW’s Hoofd Programma Noodhulp, deelt haar ervaringen met ons.
Lees meer
Zeehondenjacht: fabels en feiten
Een nieuwe video over de zeehondenjacht scheidt de feiten van de fabels.
Maak nu een gift over
Ons werk is afhankelijk van jouw steun. Geef alsjeblieft wat je kunt missen om de dieren te helpen.
Doneer Nu
Uitgezette neushoorn gespot in het wild
Als een dier na een rehabilitatietraject wordt uitgezet, hopen we er het beste van. Twee jaar na de uitzetting van de neushoorn Sohola in Kaziranga National Park werd hij gesignaleerd en herkend aan zijn oormerk. Bekijk hier meer foto’s van Sohola, die geniet van zijn leven in het wild.
Lees meer
(Video) Waar zijn de olifanten gebleven?
In alle beschermde natuurgebieden van Afrika samen zouden nu bijna een miljoen olifanten moeten leven, maar uit een onderzoek dat over een periode van 10 jaar is uitgevoerd, blijkt dat het er veel minder zijn. Met jouw hulp blijven we vooroplopen in de strijd om kwetsbare leefgebieden te beschermen en stropers voor te zijn. Lees hier meer over de gevaren die olifanten bedreigen.
Lees meer
Tijgerin Filippa wordt weer uitgezet in het wild
Filippa was een uitgehongerd, angstig welpje toen ze werd binnengebracht bij het PRNCO Tijgercentrum eind 2015. Ze ontwikkelde de vaardigheden die ze nodig heeft om in het wild te overleven – en daar is ze nu! Bekijk de foto’s van Filippa in haar verblijf en van haar vrijlating.

2 opmerkingen: