zaterdag 27 mei 2017

Doorbraak voor Amerikaanse kippen: De grootste fastfoodketen Subway stopt met plofkip ( video )
In Nederlandse slachthuizen komen camera’s te hangen, onze Franse CIWF-collega’s worden voor de rechter gedaagd en de grootste fastfoodketen van de wereld stopt in Amerika met plofkip. Kortom, we hebben je veel nieuws te vertellen. Hieronder vind je de belangrijkste berichten.
Cameratoezicht in slachthuizen
In de Nederlandse slachthuizen komen camera’s te hangen. Demissionair staatssecretaris Van Dam heeft hierover afspraken gemaakt met de slachthuizen. In maart dit jaar kwamen de beelden van afschuwelijke misstanden in Belgische slachthuizen die dierenbeschermings-organisatie Animal Rights maakte uitgebreid in het nieuws.
Ook wij pleitten al eerder bij Van Dam voor cameratoezicht. Het is bekend dat camera’s een positief effect hebben in slachthuizen: problemen worden eerder gesignaleerd en slachthuismedewerkers gedragen zich vaak fatsoenlijker.
Nieuwe film: vee-industrie bedreigt olifanten
Wat heeft een Sumatraanse olifant met een varken in de vee-industrie te maken? Meer dan je misschien denkt. Ze zijn beide slachtoffer van dezelfde destructieve industrie. Tijdens het onderzoek voor het nieuwe boek Dead Zone van onze CEO Philip Lymbery, maakten wij een reeks korte films over de wereldwijde impact van de vee-industrie. Bekijk hier het indrukwekkende verhaal van de Sumatraanse olifant die ernstig in zijn voortbestaan wordt bedreigd en de rol die de vee-industrie daarbij speelt.

Franse CIWF aangeklaagd door varkensindustrie
Onze Franse CIWF collega’s worden voor de rechter gedaagd door de varkensindustrie. De industrie is niet blij met de videospotjes die CIWF France dankzij de steun van haar supporters in oktober vorig jaar in bioscopen in heel Frankrijk toonde. De filmpjes laten de slechte, dieronvriendelijke omstandigheden zien waarin 95% van de Franse varkens leeft. Vooral de oproep om geen vlees uit de Franse vee-industrie te kopen, schiet de industrie in het verkeerde keelgat. CIWF France gaat natuurlijk door met haar campagnes en gaat met vertrouwen de rechtszaak tegemoet. Lees meer.
Amerikaanse Subway stopt met plofkip
Doorbraak voor Amerikaanse kippen! De bekende sandwichketen Subway stopt met plofkip in de Verenigde Staten. Subway is de grootste fastfoodketen in de wereld (McDonalds staat op nummer 2). Deze stap betekent dan ook een beter leven voor miljoenen kippen in de VS. Onze Amerikaanse CIWF-collega’s hebben, tezamen met collega-organisaties, hard gewerkt om de keten over de streep te trekken. Lees meer.
Hartelijk dank voor jouw steun.
Met vriendelijke groet,
Kiki Visschers - Campagne en Supporterservice - Compassion in World Farming Nederland
Kiki Visschers
Campagne en Supporterservice

Geen opmerkingen:

Een reactie posten