dinsdag 2 mei 2017

Verdoven van varkens met CO2 is verschrikkelijk Varkens in Nood eist camera toezicht ( video )Slachterij VION verdooft varkens met CO2 gas. Die verdoving is voor varkens een verschrikkelijke gewaarwording. Een wetenschappelijk onderzoek toont aan dat varkens liever 72 uur zonder drinkwater zitten dan nog een keer koolzuurgas (CO2) te moeten ervaren.

In de bovenstaande video wordt met het toedienen van elektroshocks bepaald of de big, die met CO2 wordt bedwelmd,  nog bij bewustzijn is. Uit de proef blijkt dat de big pas na meer dan 30 seconden (!) het bewustzijn verliest. Hoewel het toegediende percentage CO2 bij VION hoger is, laat deze proef goed zien dat verdoven met gas een verschrikkelijke gewaarwording is.

Deel de video met familie en vrienden en roep massaal VION op om camera's op te hangen in de verdovingsruimtes en om actief bij te dragen aan onderzoek naar alternatieve verdovingsmethoden.
Delen via Facebook
Delen via Twitter
Liken op Instagram
Eerste campagnesucces!
Varkens
Onze campagne tegen de CO2 bedwelming van varkens leverde al een eerste succes op: VION belooft beelden van de bedwelming op de website te tonen. Wij zijn uiteraard heel blij met deze beslissing. Als het bedrijf inderdaad zichtbaar maakt wat er gebeurt tijdens het verdovingsproces en daar duidelijke uitleg over geeft op dan kan onze klacht bij de Reclame Code Commissie komen te vervallen.

Maar we blijven uiteraard druk zetten op VION met onze eisen voor cameratoezicht en onderzoek naar alternatieve methoden. Voer de druk op door ook de petitie te ondertekenen!
 
Ja, ik voer de druk op en teken nu!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten