zaterdag 13 mei 2017

Deze hond zat vijf jaar vastgeketend onder een huis: Ze knaagde haar poot af om te ontsnappen
  Bron: St Louis Post-Dispatch, The Sun © Stray Rescue.

Een hond die vijf jaar lang eenzaam en alleen vastgeketend zat onder een verlaten huis in het Amerikaanse Saint Louis, heeft zich op een gruwelijke manier bevrijd: ze knaagde haar eigen poot af. Een opvangcentrum voor honden ontfermde zich over het dier en vond een pleeggezin. En nu zamelt het geld in om een prothese te kopen, zodat Treya weer normaal kan lopen.
De hond werd aan haar lot overgelaten toen haar baasje vijf jaar geleden vermoord werd. Ze zat vast onder zijn verlaten huis en kreeg af en toe eten van buren. In de winter kreeg ze ook hooi om haar warm te houden. Maar niemand waarschuwde de hulpdiensten of een dierenopvangcentrum.


© Stray Rescue. 

Toen de hond eerder dit jaar vast kwam te zitten in haar ketting, knaagde ze haar eigen poot af om zich te bevrijden. Ze werd opgevangen door Stray Rescue, dat haar er weer bovenop hielp. Ze had naast de vreselijke verwonding aan haar poot ook wormen en zware huiduitslag.

Bang
"Haar redden was niet eenvoudig", aldus Randy Grim van de opvang. "Ze was er niet alleen fysiek slecht aan toe, maar ook psychisch: bang als ze was van mensen na haar jaren in isolatie."

© Stray Rescue. 

Intussen woont ze bij een opvanggezin, dat haar weer in contact probeert te brengen met andere honden. Er wordt ook geld ingezameld om haar een prothese te geven, zodat het stappen toch al een stuk makkelijker zou gaan. Die prothese zou 2.700 euro kosten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten