maandag 29 mei 2017

Video: Op straat gezet worden als je zwanger bent je zou het je ergste vijand niet aandoen


Zoiets dóé je toch niet?


Op straat gezet worden als je zwanger bent. Je zou het je ergste vijand niet aandoen. Toch overkwam het ezelmoeder Strawberry. Een schandalige actie van haar voormalige eigenaar. En dan kreeg ze ook nog eens de pech dat haar jong niet goed kan drinken. Op dit moment vechten dierenartsen in Spanje voor het leven van de kleine Indiana…

Toen haar eigenaar ontdekte kwam dat Strawberry zwanger was, kende hij geen pardon. Met dat veulen erbij werd het volgens hem niks. Zo kwam de uiterst vriendelijke en zorgzame ezelmerrie bij El Refugio del Burrito terecht, de Spaanse vestiging van The Donkey Sanctuary. Even later beviel ze van Indiana.

Helaas bleek het veulen niet te kunnen zuigen. Hij wist geen druppel melk uit de spenen van zijn moeder te krijgen. En een ezeltje dat geen biest binnenkrijgt, wordt niet immuun voor allerlei infectieziekten. Daarop besloten de verzorgers met Indiana én zijn moeder naar een paardenkliniek in Cordoba te gaan.

De artsen stelden vast dat Indiana onderkoeld was en een te laag bloedsuikergehalte had. Hij kreeg dan ook direct vocht en antibiotica toegediend. Moeder Strawberry werd gemolken. En omdat Indiana ook niet uit een fles kon drinken, moest hij de melk zelf uit een emmer proberen op te slurpen. Ook dat ging erg moeizaam, zoals u ook in het korte filmpje onderaan ziet.

Rosa Chaparro van El Refugio del Burrito: “Die eerste uren waren kritiek voor Indiana. Wat waren we opgelucht toen hij voor het eerste plaste: er was dus toch wat melk binnengekomen! Nu leren we hem te zuigen. Strawberry wijkt geen seconde van zijn zijde. We bidden voor Indiana maar hebben goede hoop. Gelukkig kunnen moeder en zoon dankzij de giften van onze donateurs zo lang in de paardenkliniek blijven als nodig is. Dat is echt een hele zorg minder!”Geen opmerkingen:

Een reactie posten