zaterdag 20 mei 2017

In Bosnië worden zwerfhonden doodgeknuppeld of in brand gestoken of vergiftigd. ( hulpactie )Nieuwsbrief nr. 86 - mei 2017


Bezoek onze website


Wij helpen zwerfdieren grenzeloos.


Honden moeten zich vaak verbergen voor hondenvangers.


Hulpactie om honden te redden uit handen van hondenvangers in Bosnië.


www.dierennood.nl


Deze hond werd gered, maar er is geen geld om haar oog te behandelen.


Wij kunnen het ons hier in Nederland en België gewoon niet voorstellen: Mensen die op straat honden gaan vangen om hen te kunnen doden.Toch is dat de harde realiteit in een land als Bosnië.

In de stad Zenica zijn een aantal geweldige dieren-vrienden, met elkaar verbonden als stichting SAPA, bezig om zoveel mogelijk honden van een wisse dood te redden. Door hen op te vangen en daarna zoveel mogelijk onder te brengen bij fijne dierenvrienden.

Veel van deze honden waren gewond of ziek en zaten vaak onder de teken en vlooien. De kosten voor de dierenarts lopen snel op. Evenals de middelen om de dieren van hun enorme jeuk af te helpen.

Dit is onze 89e Hulpactie-van-de-Maand. Kijk verder op onze website.

Lees meer...


40-jarig huwelijksfeest brengt ruim 500 euro op!


Wij sturen graag een speciale box hiervoor op.


Steeds vaker besluit een echtpaar bij het vieren van een 25- of 40-jarig huwelijksfeest, om aan de gasten een donatie te vragen om via ons zwerfdieren-in-nood te helpen.

Wij hebben daar dan een speciale grote donatiebox voor (zie foto boven) en sturen die graag op, samen met een aantal van onze brochures en desgewenst ook een klein of groter spandoek.

Bij het 40-jarig huwelijks-feest van Cor en Agneta van der Waal bracht dat maar liefst 511 euro op.

Alle gasten vonden het fijn om met een enveloppe met inhoud deze wens van het bruidspaar te kunnen vervullen!

Lees meer...


Gezocht: adoptanten voor drie fijne honden van Carmen Ullersma.

Zij werkt al vele jaren in Moldavië en helpt naast haar normale werk ook veel zwerfdieren.

Begin juni komt zij op familie-bezoek naar Nederland en wil dan 3 van haar opgevangen honden meenemen voor een adoptie.

Per hond vraagt Carmen maar 50 euro. Ze zijn doordat zij bij haar thuis wonen zeer sociaal en gemakkelijk in de omgang. Bij wie mogen Lise, Saartje of Meisje komen wonen?

Voor uitgebreide beschrijvingen en meer foto's klik hieronder.

Lees verder...


Geweldig toch? Een vrouw die in het moeizame Macedonië tientallen honden en katten opvangt!
Het gaat om Olgica Ristovska, een 53-jarige hardwerkende vrouw met een hart van goud. Veertien jaar geleden is ze al begonnen met de opvang van honden en katten, die zich niet meer op straat konden handhaven.

Ze geeft haar laatste cent nog weg om dieren-in-nood te kunnen helpen, maar durft voor zichzelf bijna geen hulp te vragen. Hoewel dat hard nodig is. Zorgen voor zulke aantallen honden en katten is erg zwaar. Zeker in Macedonië. Wij hebben haar goed gecheckt en zij blijkt 100% te vertrouwen te zijn.

Lees verder...
De nieuwe brochure van Stichting Dierennood is uit!


Uitgeverij Nolin heeft het weer mogelijk gemaakt, dat wij als stichting zonder kosten onze 5e brochure hebben kunnen laten drukken.

In dit 32-pag. tellend boekje kun je lezen over diverse activiteiten van ons. Bij dierenartsen, dieren-speciaalzaken, bibliotheken, e.d. zouden deze neergelegd kunnen worden.

Wil je er een aantal distribueren voor ons? Graag! Stuur dan even een mailtje met het aantal en je adres naar hanno@dierennood.nl  Alvast bedankt!
Ga deze zomer als vrijwilliger met honden en katten werken in Kroatië!


Sinds kort hebben wij een nieuw heel leuk adres, waar je van harte welkom bent om 70 honden (vooral pups) en 25 katten te gaan verzorgen.

Nabij de sfeervolle studentenstad Zagreb wordt door een enthousiast team van (redelijk Engels sprekende) vrijwilligers een boerderij geschikt gemaakt om veel zwerfdieren te kunnen opvangen.

Iedere dierenvriend kan daar prachtig werk doen! Met de dieren zelf, maar ook timmeren, werken met electra, de grote tuin snoeien, schilderen, enz.

Tot 1 aug. verblijf in een goedkoop hotelletje in Zagreb met dagelijks halen en brengen naar het asiel. Daarna kun je in die verbouwde boerderij zelf gaan slapen. Richtprijs 15 euro per dag, incl. maaltijden.

Meer weten? Kijk verder op onze speciale website: www.dierenstages.nl


Bezoek onze website.


Kabelhof 60
3072 WJ Rotterdam - NL
www.dierennood.nl
www.dierenstages.nl
www.dierentestament.nl

T (+31) (0)10 420 23 44
E-mail: info@dierennood.nl
ANBI-erkenning 8212 50 280
K.v.K. 2447 1674


Geen opmerkingen:

Een reactie posten