Translate

zondag 30 mei 2021

171 honden gered door de Humane Society of the United States, uit de verschrikkingen van de hondenvleeshandel in Zuid-Korea ( 7 foto's van de actie)

 Ongelooflijk nieuws, want 171 honden zijn gered van de brute hondenvleeshandel in Zuid-Korea en krijgen liefdevolle huizen in de Verenigde Staten en Canada. Humane Maatschappij Internationaal (HSI) redde de honden als onderdeel van zijn campagne om de hondenvleeshandel in Zuid-Korea te beëindigen.


HSUS- en HSI-medewerkers zorgen voor de ongeveer 171 honden uit Zuid-Korea, afkomstig van verschillende reddingsacties van HSI, die op donderdag 27 mei 2021 aankwamen op Dulles International Airport in Dulles, V.A. (Kevin Wolf/AP Images for HSUS)

Na te zijn gered, werden de honden naar de VS gevlogen, waar HSI's filiaal, de Humane Society of the United States (HSUS), zal helpen bij het geven van beoordelingen, veterinaire zorg en rehabilitatie in het noodopvangcentrum voordat ze bij asiel- en redding partners worden geplaatst. Een deel van de honden zal worden vervoerd naar het tijdelijke asiel van HSI/Canada, waar ze uiteindelijk beschikbaar zullen zijn voor adoptie.



Cricket, een van de ongeveer 171 honden uit Zuid-Korea, afkomstig van verschillende reddingsacties van HSI, wordt verzorgd na aankomst op Dulles International Airport op donderdag 27 mei 2021 in Dulles, V.A. (Kevin Wolf/AP Images voor HSUS)

"Het maakt niet uit hoeveel honden we redden van deze brute handel, het wordt nooit gemakkelijker om de barre, angstaanjagende omstandigheden te verdragen waarin we de overlevenden vinden", aldus Kitty Block, CEO van Humane Society International en President en CEO van HSUS, in een verklaring. "Op de meest recente redding van de hondenboerderij waar HSI aan werkte, was de scène die ons team begroette bijzonder ontnuchterend omdat er ter plaatse op deze boerderij was geslacht. Door het onvermoeibare werk van onze medewerkers en onze partnergroepen in Korea zijn deze honden een stap dichter bij een nieuw begin als gekoesterde familieleden."


HSUS- en HSI-personeel laden de ongeveer 171 honden uit Zuid-Korea, afkomstig van verschillende reddingsacties van HSI, die op donderdag 27 mei 2021 aankwamen op Dulles International Airport in Dulles, V.A. (Kevin Wolf/ AP Images voor HSUS)

Zoals eerder gemeld door WAN, zijn de honden die in de Verenigde Staten aankomen allemaal ontsnapt aan een zekere dood door de vleeshandel. Ze behoorden tot de meer dan 300 honden die werden gered van verschillende vervallen vleesboerderijen in Gimpo, Haemi en Yongin door het teamwork van Humane Society International en zijn Koreaanse partners van de dierenbeschermingsgroep Ropi, een van de ongeveer 171 honden uit Zuid-Korea, afkomstig van verschillende reddingsacties van HSI, wordt vastgehouden na aankomst op Dulles International Airport op donderdag 27 mei 2021 in Dulles, V.A. (Kevin Wolf/AP Images for HSUS)

Terwijl ze op de boerderijen moesten lijden, werden de honden opgesloten in kale metalen kooien zonder water of goed voedsel, in slechte omstandigheden. Op een van de locaties leden veel van de honden aan ernstige ondervoeding, evenals pijnlijke huidziekten, en werden ze gevonden naast de levenloze lichamen van hun dode kooigenoten die blijkbaar waren uitgehongerd.



Dieren op een hondenvleesboerderij in Yongin Zuid-Korea voorafgaand aan redding door HSI en lokale Koreaanse groepen LIFE en KK9R
Op een andere boerderij waren de honden achtergelaten en riskeerden ze te worden geëuthanaseerd nadat de boeren die de faciliteit runden waren verhuisd na een sloopbevel van lokale functionarissen. HSI/Korea werkte samen met LIFE, KoreanK9Rescue en Yongin Animal Care Association aan verschillende van deze reddingen, waarna de boerderijen permanent werden gesloten en de structuren werden gesloopt. Na hun redding zijn de honden verzorgd in Zuid-Korea terwijl er transportregelingen werden getroffen.

Richard, een van de ongeveer 171 honden uit Zuid-Korea, afkomstig van verschillende reddingsacties van HSI, wordt vastgehouden na aankomst op Dulles International Airport op donderdag 27 mei 2021 in Dulles, V.A. (Kevin Wolf/AP Images for HSUS)
Terwijl hondenvlees door sommigen in verschillende landen in Azië wordt gegeten, is Zuid-Korea het enige land dat honden op grote schaal intensief worden gefokt voor menselijke consumptie. Naar schatting 2 miljoen honden per jaar worden gefokt op duizenden hondenvleesboerderijen in het hele land. De omstandigheden op deze boerderijen zijn verschrikkelijk - de meeste honden leven hun hele leven in kale draadkooien zonder voldoende beschutting of veterinaire zorg totdat ze op brute wijze worden geslacht, meestal door elektrocutie of ophanging.

Honden worden op vrijdag 16 april 2021 in een kooi gehouden op een voormalige hondenvleesboerderij in Yongin, Zuid-Korea.

HSI's baanbrekende programma werkt met Koreaanse hondenboeren die de handel willen verlaten. HSI redt hun honden en helpt boeren om over te stappen naar humanere en winstgevendere bestaansmiddelen. De boeren ondertekenen een 20-jarig contract, waarin staat dat ze geen honden of dieren zullen fokken, en de kooien worden gesloopt om ervoor te zorgen dat er in de toekomst geen dieren op het terrein zullen lijden.


HSUS- en HSI-medewerkers zorgen voor de ongeveer 171 honden uit Zuid-Korea, afkomstig van verschillende reddingsacties van HSI, die op donderdag 27 mei 2021 aankwamen op Dulles International Airport in Dulles, V.A. (Kevin Wolf/AP Images for HSUS)

Tot nu toe heeft HSI meer dan 2.000 honden gered van Koreaanse hondenvleesboerderijen. De honden worden ter adoptie naar de Verenigde Staten, Canada en het Verenigd Koninkrijk gebracht. HSI's asielpartners melden vaak een toegenomen publieke belangstelling voor hondenadoptie in het algemeen uit de publiciteit die ze krijgen van de Koreaanse overlevenden van de hondenvleeshandel, als gevolg hiervan vinden meer honden gelukkig liefdevolle huizen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten