Translate

zaterdag 22 mei 2021

Heel slecht nieuws uit Kenia: Verbod op het doden van miljoenen ezels om hun huid opgeheven voor Chinese 'medicijn' ejiao

 


ENORME KLAP VOOR EZELS (EN HUN EIGENAREN) IN KENIA!



Slecht, heel slecht nieuws uit Kenia. Daar is het verbod op het doden van ezels om hun huid opgeheven. Een enorme klap voor de miljoenen ezels in het Afrikaanse land én voor hun eigenaren. Na ruim anderhalf jaar relatieve rust, zijn ezels in Kenia nu weer vogelvrij. Werk aan de winkel dus, voor The Donkey Sanctuary. En: hopelijk met uw steun…

In februari 2020 kondigde de Keniaanse regering een verbod aan op het doden van ezels om hun huid. Dit na een intensieve campagne van onder meer The Donkey Sanctuary. De eigenaren van een van de grootste ezelmoordenaars in Kenia, het Star Briljant-slachthuis, lieten het er echter niet bij zitten. Zij eisten een herziening van de nieuwe wet omdat die de rechten van werknemers zou schenden. En helaas gaf een Keniaanse rechtbank de slachters gelijk. Dat betekent dat het verbod op woensdag 5 mei 2021 is opgeheven.

Dit ondanks maandenlange protesten van duizenden ezeleigenaren. Zij vreesden en vrezen de tijd van vóór het verbod, toen ezels massaal werden geroofd en vervolgens wreed werden vermoord en gevild. Soms gebeurde dat zelfs als de dieren nog leefden. En alleen maar vanwege de gel vlak onder hun huid, een bestanddeel van het Chinese ‘medicijn’ ejiao.




Vreselijk voor de ezels in Kenia. En vreselijk van hun eigenaren die voor hun inkomen vaak compleet afhankelijk zijn van hun trouwe werkdier.

Ian Cawsey, jurist bij The Donkey Sanctuary: “We zijn zeer teleurgesteld dat de Keniaanse rechtbank het besluit heeft vernietigd. Niettemin hopen we dat de regering een manier vindt om de ezels toch te beschermen tegen gewetenloze criminelen.”

Bij The Donkey Sanctuary doen we ons uiterste best de Keniaanse regering hierbij te helpen. Daarvoor maken we veel kosten. Vandaar dat we hopen dat u vandaag nog een gift naar ons overmaakt. Kom alstublieft voor de ezels in Kenia op! Alvast heel hartelijk bedankt voor uw donatie!


Bron: www.donkeysanctuary.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten