Translate

woensdag 5 mei 2021

Amerikanen willen 20 miljoen varkens voeren met insecten ( bugs voor piglets )

 


De Amerikaanse landbouwgigant Cargill en het Franse biotechbedrijf InnovaFeed willen in 2026 zo’n 20 miljoen biggen voeden met insectenolie, als onderdeel van een bredere overeenkomst over alternatieve eiwitten. Dat meldt persbureau Reuters.
Insecten als grondstof in varkensvoer is niet alleen in Nederland in ontwikkeling. Ook de Amerikanen ziet dit als alternatief. Zeker nu de vraag naar diervoeder toeneemt en de prijzen van voedergraan verder stijgen. Bovendien kan het gebruik van insecten de CO2-voetafdruk reduceren. Insectenolie is rijk aan laurinezuur. Een vetzuur dat de darmgezondheid van dieren, en vooral van biggen, helpt verbeteren.

https://www.cargill.nl/en/animal-nutrition

De samenwerking tussen Cargill en InnovaFeed is niet nieuw; in 2019 ondertekenden ze een eerste overeenkomst in eerste instantie gericht op visvoer. Nu gaan ze ook samenwerken in varkensvoer en in de toekomst ook voor andere dieren. InnovaFeed zal de insectenolie produceren in zijn fabriek in Nesle in Noord-Frankrijk, momenteel de grootste insectenfabriek ter wereld, die vervolgens zal worden verscheept naar Cargill in de Verenigde Staten voor verwerking in diervoederproducten.

InnovaFeed is vorig jaar tevens een samenwerkingsverband aangegaan met de Amerikaanse graanhandelaar en -verwerker Archer Daniels Midland Co om 's werelds grootste fabriek voor insecteneiwitten te bouwen in Decatur, Illinois. De bouw moet volgend jaar beginnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten