Translate

donderdag 6 mei 2021

Karen Soeters oprichter 'House of Animals' : De beruchte frauderende puppyhandelaar uit Lelystad van jonge zieke puppy's uit Hongarije gesloten (video)


PERSBERICHT: Omstreden puppyhandelaar delft het onderspit

AMSTERDAM, 6 MEI 2021 - Een beruchte broodfokhandelaar in Lelystad heeft de handdoek in de ring gegooid: zijn malafide puppyhandel vanaf een industrieterrein in Lelystad is permanent gesloten. Deze handelaar fraudeerde met de paspoorten van veel te jonge en vaak zieke puppy's afkomstig uit Hongaarse puppyfabrieken.

Dierenrechtenorganisatie House of Animals maakte een reportage over zijn handelen en deed aangifte tegen de handelaar, maar de NVWA heeft daar geen actie op ondernomen.
 
Om de handelaar toch te kunnen stoppen deed House of Animals een handhavingsverzoek bij de gemeente Lelystad. Het verkopen van puppy's aan particulieren is een vorm van detailhandel dat volgens het geldende bestemmingsplan op het bedrijventerrein niet is toegestaan.
 
Gemeente Lelystad startte hierop een onderzoek naar de overtreding van het bestemmingsplan. De gemeenteraad nam tevens unaniem een motie aan waarmee malafide hondenhandel uit de gemeente moet worden geweerd.
 
Karen Soeters, oprichter van House of Animals: "Malafide handelaren schieten als paddenstoelen uit de grond en kunnen in Nederland vrij hun gang gaan, want er wordt nauwelijks gehandhaafd. De sluiting van deze broodfokhandelaar is een belangrijke stap in het realiseren van onze 5-jarige missie: de sluiting van alle foute puppy-handelaren in Nederland."



Screenshot 'We Love Puppies'


Undercover bezoek Karen Soeters


Slachtoffer malafide hondenhandelaar Lelystad


Voor het bekijken van de reportage:https://www.houseofanimals.nl/2021/05/05/de-aanhouder-wint-malafide-puppyhandel-dicht/
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten