Translate

zondag 9 mei 2021

Dierenorganisatie ontdekt 160 postpakketten vol met levende kittens en puppy's


De organisatie zegt de dieren te hebben bevrijd en naar dierenartsen  te hebben gebracht. Ze zetten een video van het transport online op Weibo, de Chinese variant van Twitter, en sindsdien is de ophef in het land groot. Als de dieren niet waren ontdekt door de organisatie, waren ze opgestuurd naar verschillende regio’s in China.


Ook Chinese staatsmedia berichten over het transport en melden dat zeker vier dieren die bevrijd zijn het alsnog niet gehaald hebben. Veel anderen kittens en puppy’s waren geïnfecteerd met virussen.



POSTPAKKETTEN

Het ging om zogenaamde ‘verrassingsboxen’ van Chinese webwinkels zoals Taobao en Pinduoduo waarbij de consument een verrassing koopt in een zelf uitgekozen categorie. 

Één van de categorieën is huisdieren, waarbij kleinere dieren als hamsters, spinnen en schildpadden verzonden kunnen worden. Het is in China verboden om levende dieren op deze manier te vervoeren


Een dierenbeschermingsorganisatie in China heeft afgelopen week in een vrachtwagen 160 postpakketten onderschept vol met levende kittens en puppy’s. De dieren waren er slecht aan toe.

De kittens en puppy’s konden nauwelijks ademhalen en hadden niks te eten of te drinken.

Bron: ELIANE LAMPER



Geen opmerkingen:

Een reactie posten