Translate

maandag 17 mei 2021

Spoed Oproep: Wie wil als vrijwilliger één van deze geweldige dierenvrienden in Griekenland komen helpen?

 


SPOED! Wie wil als vrijwilliger één van deze geweldige dierenvrienden in Griekenland komen helpen?


Bestaat toeval wel of niet? In ieder geval ontvingen wij onlangs twee vrijwel identieke spoed-aanvragen van Nederlandse dierenhelpers, die vanuit Griekenland ons vroegen om hulp door vrijwilligers.

Het gaat om Irene van Klinken en Anja Biezeman, die beiden door bijzondere omstandigheden (bij Irene is haar man van 45 jaar plotseling overleden en Anja tobt erg met haar eigen gezondheid) met spoed extra hulp hard nodig hebben.

Beiden verzorgen honderden zwerfdieren (voornamelijk katten) in hun eigen omgeving en het is dan ook vooral dat de hulp van vrijwilligers vanuit Nederland en/of België daarvoor bedoeld is.

Irene woont in een stacaravan op het eland Kythira en Anja in een huisje nabij Volos op het vasteland. Aanvlieghaven voor Anja is Volos of Thessaloniki. Het eiland Kythira heeft een eigen luchthaven.

Irene kan voor een appartementje gaan kijken voor ca. 250 euro per maand. Bij Anja kan een vrijwilliger in haar eigen huisje (of bij 2 pers. in een tent in haar tuin) verblijven voor 14 euro p.p. per dag, incl. (vegetarische) maaltijden en drinken.

De voorkeur gaat uit naar vrijwilligers die:
- Min.1 maand er willen verblijven;
- Min. 22 jaar oud zijn;
- Voorkeur voor echtparen of 2 vriend(inn)en;
- Ervaring hebben met het verzorgen van dieren;
- Liefst ook handig zijn met andere klussen.

Interesse? Stuur dan een mailtje met je gegevens naar mij persoonlijk: hannoberger@tiscali.nl   Ik zal dan je contactpersoon zijn en hou ook contact met beide vrouwen in Griekenland.

Het gaat voornamelijk om hulp zo spoedig mogelijk, maar wellicht ook voor de rest van het jaar. Corona is momenteel geen probleem meer om te reizen naar Griekse eilanden, maar uiteraard onder voorbehoud van wijzigingen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten