Translate

dinsdag 12 juli 2022

5 miljoen dieren onverdoofd geslacht tijdens 4 dagen Offerfeest in Turkije: aan één poot opgehesen en hun nek doorgezaagd met botte messen: belangstelling voor verdoofd slachten groeit

 


Wij zijn nu in Istanbul, waar afgelopen zaterdag het vier dagen durende Offerfeest begon. Elk jaar worden er in Islamitische landen in deze tijd miljoenen dieren in het openbaar geslacht. Alleen al in Turkije gaat het om vijf miljoen dieren.
 
Helaas komen bijna al deze dieren op een gruwelijke wijze aan hun einde. Ze worden vastgebonden, opgehesen en hun nek wordt doorgezaagd met messen die bijna altijd te kort en te bot zijn. De dieren worden niet verdoofd en maken alles bewust mee. Ze sterven in doodsangst en pijn. Dit gebeurt allemaal op openbare slachtplaatsen op straat. Vaak door mensen zonder enige ervaring met het slachten van dieren.
Dit is één van miljoenen dieren die een ellendige dood stierf tijdens het Offerfeest. Vastgebonden, aan één poot opgehesen, zijn nek doorgezaagd met kleine, botte messen. Volledig bij bewustzijn.

We moeten wat doen


We trekken het niet meer om elk jaar getuige te zijn van dit afschuwelijke lijden. En ja, we kunnen deze praktijk veroordelen op social media. En wachten op een veganistische toekomst. Maar wat hebben de dieren die nu worden geslacht daar aan?
 
Daarom kwam ons Turkse team in actie.
 
We zijn naar een grote openbare slachtplaats in Istanbul gegaan. Daar vertelden we over de voordelen van verdoofd slachten. En boden we aan de dieren gratis te verdoven.
 
Er was veel belangstelling voor het verdoofd slachten. Honderden mensen zagen hoe het ook anders kon. Veel dieren is een gruwelijke dood met veel pijn bespaard.
Asalet en zijn neef verdoven dieren met een verdovingspistool. Jullie vinden deze beelden misschien nog steeds moeilijk om te zien. Maar beeld je het verschil voor de dieren eens in. Het verschil tussen verdoofd worden en een pijnloze dood sterven, of volledig bij bewustzijn een langzame pijnlijke dood sterven.
Hulde aan ons Turkse team! Zij zetten hun overtuiging om in actie en maken echt een verschil voor de dieren daar.

Natuurlijk, wij zouden willen dat het offeren van dieren stopt. Maar zulke tradities veranderen helaas niet zo snel. Daarom moeten we er zijn voor de dieren die nog steeds geslacht worden en hun lijden verminderen.

Onze actie in Istanbul gaat verder dan alleen het offerfeest. Het zet mensen in Turkije aan het denken over verdoofde slacht. En het helpt de mythe ontkrachten dat verdoofde slacht niet halal is.

Ik snap dat de beelden die we soms laten zien niet prettig zijn om naar te kijken. Maar dit is ons werk. Het lijden van dieren in dat soort vreselijke omstandigheden verbeteren. Dat willen we met jullie delen.

Dank je wel voor jullie blijvende steun en belangstelling. De wereld zal op een dag een betere plek voor de dieren zijn!
Lesley Moffat
directeur Eyes on Animals
Steun ons werk >
Facebook
Twitter
Website
Email
IBAN: NL73 TRIO 0212 3642 19
Copyright © 2022 Eyes on Animals, All rights reserved.
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor heeft opgegeven of omdat u ons ondersteunt

Eyes on Animals
Postbus 59504
Amsterdam, NH 1040 LA
Netherlands

Add us to your address book


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten