Translate

vrijdag 15 juli 2022

OMG ! Over 200 Neglected Lions, Tigers & Other Species Rescued After Black Jaguar-White Tiger Sanctuary Was Raided In Mexico

 


Foto's van dieren van de Comunal Foundation A.C.
By Lauren Lewis

Het controversiële grote katachtige en wildreservaat, Black Jaguar-White Tiger, naar verluidt overvallen op 4 juliÞ, met meer dan 200 dieren die worden gered uit erbarmelijke omstandigheden en ernstige verwaarlozing.

Volgens een verklaring van de Mexicaanse regering (SEMARNAT), in reactie op talloze klachten van burgers voor mishandeling van katachtigen, ging personeel van de federale procureur voor milieubescherming (Profepa) het pand inspecteren dat oorspronkelijk een heiligdom aan de Picacho-Ajusco Highway bezette. Op deze locatie zijn geen dieren aangetroffen.

Bij een ander pand dat verband houdt met de organisatie, gelegen in Santo Tomas Ajusco, vonden de inspecteurs echter naar schatting 190 grote katten, waaronder Afrikaanse leeuwen, witte leeuwen, tijgers, jaguars en poema's. Twee coyotes en 17 primaten werden ook gevonden.


Acht van de dieren werden in kritieke toestand aangetroffen, waarvoor gespecialiseerde zorg nodig was. De andere dieren werden vastgesteld in redelijke tot slechte fysieke conditie, met een gevorderde mate van ondervoeding, uitdroging en algemene verwaarlozing in hun omstandigheden.

Dit staat in contrast met de beweringen van de Black Jaguar-White Tiger Foundation dat het "de wereld verandert door middel van onderwijs, wetshervorming en de rehabilitatie van dieren" en "dat alle levende wezens met respect moeten worden behandeld." De non-profitorganisatie heeft een thuis geboden aan dieren die zijn gered uit dierentuinen, circussen, fokkers en verzamelaars. Helaas heeft Eduardo Serio, de oprichter van Black Jaguar-White Tiger, in de loop der jaren een twijfelachtige reputatie opgebouwd, naar verluidt de dieren exploiterend voor zijn eigen gewin.


Foto van Black Jaguar-White Tiger Foundation

De Mexicaanse regering (SEMARNAT) en de federale procureur voor milieubescherming (Profepa) spraken hun toewijding uit aan "de zorg voor dieren in het wild door inspectie en verificatie van een waardige en respectvolle behandeling, waarvoor ze alle beschikbare middelen zullen uitputten om het leven van de exemplaren te beschermen."

Er werd ook een vergadering gehouden tussen de autoriteiten van het kantoor van de procureur-generaal, de regering van Mexico-Stad en maatschappelijke organisaties die geïnteresseerd zijn in het coördineren van inspanningen om prioriteit te geven aan de katachtigen, evenals de logistiek voor hun overdracht naar andere ruimtes die voldoen aan de juiste voorwaarden om ze te ontvangen. De eerste vier leeuwen en 14 primaten zijn al naar de Chapultepec Zoo gebracht.

Een dergelijke organisatie, Comunal Foundation A.C., die werd opgericht om de meest kwetsbare groepen te ondersteunen en een sociale impact in Mexico te genereren, deelde in een verklaring dat het werkt aan het verzamelen van voldoende middelen om deze dieren een beter leven te geven.

Meanwhile, a coalition of accredited big cat sanctuaries, veterinarians, and concerned citizens are urgently calling upon Mexican authorities to send the animals to accredited sanctuaries in the United States.

San Diego's Lions Tigers & Bears sanctuary is een van de meer dan 16 in de VS gevestigde geaccrediteerde grote kattenreservaten die aanbieden om redding, transport en logistiek te coördineren om de in beslag genomen grote katten opnieuw thuis te brengen, evenals levenslange zorg voor hen te bieden.

"We moeten voorkomen dat deze dieren van de ene slechte situatie naar de andere gaan", aldus Bobbi Brink, oprichter en directeur van Lions Tigers & Bears, dat heeft aangekondigd dat het momenteel in staat is om transport, logistiek en levenslange huizen te bieden aan ten minste 50 grote katten.

Lions Tigers & Bears heeft een GoFundMe-account aangemaakt om geld in te zamelen om te helpen met de kosten voor de geredde dieren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten