Translate

dinsdag 26 juli 2022

De eerste 432 beagle honden gered via de rechter en nog 3,568 honden te bevrijden uit een dierproeffaciliteit in Virginia VS waar de dieren zwaar werden verwaarloosd

 


Gisteren begonnen de Humane Society of the United States (HSUS) en verschillende opvang- en reddingspartners aan een historische operatie en verwijderden de eerste 432 van de ongeveer 4.000 beagles uit de Envigo-dierproeffaciliteit in Cumberland, Virginia, die honden fokte om te worden verkocht aan laboratoria voor dierproeven.


Homeward Trails, Priceless Pets, Helen Woodward Animal Center en Kindness Ranch Animal Sanctuary hebben gisteren de eerste groep honden gered. De Humane Society of the United States bracht 201 beagles naar haar revalidatiecentrum waar ze liefdevolle zorg zullen ontvangen totdat ze later in de week naar MSPCA, Wisconsin Humane en Dakin Humane worden vervoerd. RedRover Responders helpen de HSUS met de dagelijkse behoeften van dieren.


Zoals eerder gemeld door WAN, is het overdrachtsplan het resultaat van een rechtszaak die in mei door het ministerie van Justitie tegen Envigo is aangespannen, waarin wordt beweerd dat er overtredingen van de Dierenwelzijnswet in de faciliteit waren. Overheidsinspecteurs ontdekten dat beagles werden gedood in plaats van veterinaire zorg te ontvangen voor gemakkelijk te behandelen aandoeningen; zogende moederbeagles kregen geen voedsel; het voedsel dat ze wel ontvingen bevatte maden, schimmels en uitwerpselen; en gedurende een periode van acht weken stierven 25 beagle-puppy's door blootstelling aan koude. Honden liepen ook verwondingen op toen ze werden aangevallen door andere honden in overvolle omstandigheden.


"Ondanks de lange dag, kwamen de puppy's op en begonnen ze onmiddellijk rond hun kennels te lopen en te spelen zodra ze zich vestigden," zei Jessica Johnson, senior directeur van het Animal Rescue Team voor de Humane Society of the United States. "Voor deze veerkrachtige puppy's zijn hun oortatoeages hopelijk de enige herinneringen aan hun verleden."

______________________________________________________________________________

Envigo, de betreurenswaardige fok- en testfaciliteit voor honden in Virginia, is blootgesteld aan flagrante schendingen van het dierenwelzijn en is verantwoordelijk voor het lijden van duizenden onschuldige beagles.

Volgens een verklaring vrijgegeven door Virginia Senators Mark R. Warner en Tim Kaine, op 1 juliSt, kondigden het ministerie van Justitie en Envigo een plan aan om de overgave van bijna vierduizend honden uit de omstreden faciliteit te vergemakkelijken.


Onder de overeenkomst zullen het eigendom en de fysieke voogdij over de honden worden overgedragen aan de Humane Society of the United States (HSUS), die zal werken om deze honden in huizen te plaatsen.

Terwijl de rechtbank Envigo eerder toestond om de bestaande contracten voor naar schatting 500 honden na te komen, oordeelde het vervolgens tegen het verzoek van het bedrijf om contracten voor een zusterbedrijf, ENVIGO Global Services, te vervullen.

"Voor het geval je het hebt gemist, het lijkt erop dat 4.000 honden die vreselijk werden mishandeld in een Envigo-faciliteit in Cumberland binnenkort vrij zullen zijn en huisdieren zullen worden", deelde senator Warner in een bericht op zijn Facebook-pagina in het weekend. "Ik ben zo blij dat ze binnenkort hun eigen Onafhankelijkheidsdag hebben!"

Deze overdracht is het resultaat van een bevel en daaropvolgende rechtszaak die door de federale autoriteiten is aangespannen nadat senatoren Warner en Kaine licht op de kwestie hadden geworpen en federale actie eisten. Nadat een voorlopige voorziening tegen de faciliteit was uitgevaardigd in het westelijke district van Virginia, kwamen Envigo en zijn moederbedrijf overeen om de faciliteit permanent te sluiten.


"Na maanden van belangenbehartiging zijn we bemoedigd om te weten dat bijna 4.000 Envigo-honden een leven lang lijden bespaard zullen blijven en in plaats daarvan naar liefdevolle huizen zullen gaan. We zijn ook blij te weten dat Inotiv, het moederbedrijf van Envigo, zijn Cumberland-faciliteit zal sluiten en dat er geen honden meer zullen worden onderworpen aan de erbarmelijke omstandigheden en onvergeeflijke ellende die zoveel honden en puppy's in de faciliteit moeten doorstaan. We zullen in de Senaat blijven werken om de mishandeling van onschuldige dieren in Virginia en de natie te voorkomen", aldus de senatoren in een gezamenlijke verklaring.

In maart spraken senatoren Warner en Kaine hun afschuw uit en eisten onmiddellijke en agressieve actie van de Animal and Plant Health Inspection Service (APHIS) na meer dan 70 schendingen van het dierenwelzijn in de Envigo-fok- en onderzoeksfaciliteit in Cumberland. Na deze oproepen tot actie greep de federale overheid in, nam 446 beagles in acute nood in beslag en plaatste een tijdelijk contactverbod om het fokken, verkopen of anderszins verhandelen van beagles in de Cumberland-faciliteit te voorkomen.


Senatoren Warner en Kaine zijn consistente cosponsors geweest van de Puppy Protection Act, die de Animal Welfare Act zou wijzigen om extra zorg- en veiligheidsnormen voor hondenfokkers zoals Envigo op te nemen. Volgens het wetsvoorstel zouden fokkers verplicht zijn om honden te huisvesten in behuizingen van de juiste grootte met vaste grond en ze op een regelmatig dieet en trainingsroutine te houden. Als gouverneur van Virginia ondertekende Kaine een wet die strengere wettelijke straffen oplegde voor hondengevechten.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten