Translate

zondag 10 juli 2022

Bijna 4.000 Beagle honden zijn gered door senatoren Warner en Kaine uit de ziekmakende Envigo fok-en dierproeflaboratorium in Virginia ( VS )

 

Beagle hondje

Foto's van The Humane Society

Envigo, de betreurenswaardige fok- en testfaciliteit voor honden in Virginia, is blootgesteld aan flagrante schendingen van het dierenwelzijn en is verantwoordelijk voor het lijden van duizenden onschuldige beagles.

Volgens een verklaring vrijgegeven door Virginia Senators Mark R. Warner en Tim Kaine, op 1 juliSt, kondigden het ministerie van Justitie en Envigo een plan aan om de overgave van bijna vierduizend honden uit de omstreden faciliteit te vergemakkelijken.

Onder de overeenkomst zullen het eigendom en de fysieke voogdij over de honden worden overgedragen aan de Humane Society of the United States (HSUS), die zal werken om deze honden in huizen te plaatsen.

Terwijl de rechtbank Envigo eerder toestond om de bestaande contracten voor naar schatting 500 honden na te komen, oordeelde het vervolgens tegen het verzoek van het bedrijf om contracten voor een zusterbedrijf, ENVIGO Global Services, te vervullen.

"Voor het geval je het hebt gemist, het lijkt erop dat 4.000 honden die vreselijk werden mishandeld in een Envigo-faciliteit in Cumberland binnenkort vrij zullen zijn en huisdieren zullen worden", deelde senator Warner in een bericht op zijn Facebook-pagina in het weekend. "Ik ben zo blij dat ze binnenkort hun eigen Onafhankelijkheidsdag hebben!"


Deze overdracht is het resultaat van een bevel en daaropvolgende rechtszaak die door de federale autoriteiten is aangespannen nadat senatoren Warner en Kaine licht op de kwestie hadden geworpen en federale actie eisten. Nadat een voorlopige voorziening tegen de faciliteit was uitgevaardigd in het westelijke district van Virginia, kwamen Envigo en zijn moederbedrijf overeen om de faciliteit permanent te sluiten.


"Na maanden van belangenbehartiging zijn we bemoedigd om te weten dat bijna 4.000 Envigo-honden een leven lang lijden bespaard zullen blijven en in plaats daarvan naar liefdevolle huizen zullen gaan. We zijn ook blij te weten dat Inotiv, het moederbedrijf van Envigo, zijn Cumberland-faciliteit zal sluiten en dat er geen honden meer zullen worden onderworpen aan de erbarmelijke omstandigheden en onvergeeflijke ellende die zoveel honden en puppy's in de faciliteit moeten doorstaan. We zullen in de Senaat blijven werken om de mishandeling van onschuldige dieren in Virginia en de natie te voorkomen", aldus de senatoren in een gezamenlijke verklaring.

In maart spraken senatoren Warner en Kaine hun afschuw uit en eisten onmiddellijke en agressieve actie van de Animal and Plant Health Inspection Service (APHIS) na meer dan 70 schendingen van het dierenwelzijn in de Envigo-fok- en onderzoeksfaciliteit in Cumberland. Na deze oproepen tot actie greep de federale overheid in, nam 446 beagles in acute nood in beslag en plaatste een tijdelijk contactverbod om het fokken, verkopen of anderszins verhandelen van beagles in de Cumberland-faciliteit te voorkomen.

Senatoren Warner en Kaine zijn consistente cosponsors geweest van de Puppy Protection Act, die de Animal Welfare Act zou wijzigen om extra zorg- en veiligheidsnormen voor hondenfokkers zoals Envigo op te nemen. Volgens het wetsvoorstel zouden fokkers verplicht zijn om honden te huisvesten in behuizingen van de juiste grootte met vaste grond en ze op een regelmatig dieet en trainingsroutine te houden. Als gouverneur van Virginia ondertekende Kaine een wet die strengere wettelijke straffen oplegde voor hondengevechten.

Je kunt alle dieren en onze planeet helpen door compassie te kiezen op je bord en in je glas. #GoVeg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten