Foto's van de Duitse vereniging voor dierenwelzijn, staatsvereniging van Beieren E.V.
Terwijl de illegale handel in dieren in Duitsland toeneemt, werden afgelopen zondag de levens van 72 onschuldige puppy's gered nadat de grenspolitie hen uit een busje in de buurt van de stad Waidhaus in Beieren had gered.
Volgens de Beierse staatsvereniging van de Duitse vereniging voor dierenwelzijn waren de meeste dieren jonger dan 12 weken en daarom niet oud genoeg om in Duitsland te worden geïmporteerd. Het busje was onderweg van Slowakije naar Portugal. Verschillende puppy's van verschillende rassen waren uitgedroogd en bijna allemaal waren ze besmet met parasieten.
“Five puppies had to be taken care of immediately,” noted a post on the organization’s Facebook page. “For them, continuing the journey would have meant certain death.”
After being examined by a veterinarian, the animals were sent to various animal shelters in Bavaria. “We would like to thank our state association in Bavaria and the affected animal shelters for their commitment and for the quick help for the animals. It is a mammoth task to suddenly take in and care for so many puppies,” concluded the post.
Elk jaar evalueert de Duitse dierenwelzijnsvereniging gevallen van de illegale handel in huisdieren. De resultaten maken duidelijk dat de toegenomen vraag naar huisdieren sinds het begin van de COVID-pandemie de illegale puppyhandel enorm heeft beïnvloed en gedreven.
In 2021 was er bijna een verdubbeling van het aantal gevallen en illegaal verhandelde honden in vergelijking met het jaar ervoor. Honden werden vervoerd in meer dan 90% van de 339 bekende gevallen van illegale handel; In totaal werden 1.938 honden getroffen. Het aantal niet-gemelde gevallen zal waarschijnlijk veel hoger zijn. Wanneer het aantal gevallen en getroffen honden in 2021 wordt vergeleken met die gedocumenteerd in 2019, zijn ze zelfs vervijfvoudigd.
"De genadeloze handel met de puppy's gaat door, zonder rekening te houden met het welzijn van de dieren," zei Dr. Romy Zeller, specialist voor huisdieren bij de Duitse dierenwelzijnsvereniging, in een verklaring. "Om het probleem in te dammen, zouden transnationale maatregelen moeten worden genomen. Bijvoorbeeld een Europese verplichting om dieren te identificeren en te registreren, regulering van de internethandel, meer onderwijs, strengere controles en strengere straffen voor overtreders."
Omdat asielen die in beslag genomen dieren opvangen vaak met de kosten worden opgezadeld, eist de Duitse dierenwelzijnsvereniging ook wettelijk bindende voorschriften voor het vergoeden van kosten.
Volgens de organisatie werden strafrechtelijke aanklachten ingediend tegen de transporteurs voor overtredingen van de Animal Welfare Act, een van de strengste dierenwelzijnswetten ter wereld, en de Animal Welfare Transport Ordinance.
Je kunt alle dieren en onze planeet helpen door compassie te kiezen op je bord en in je glas. #GoVeg
Bron: Animal Reader
Geen opmerkingen:
Een reactie posten