Translate

zondag 17 juli 2022

Red een Dier Nederland: Geweldig non-profit organisatie Karuna Society India vraagt om hulp.... corona, minder of geen donateurs, ( veel info en foto's)

 

www.redeendier.nu



Deze keer een project voor de dieren in India. https://karunasociety.org/
Ze zijn een geregistreerde non-profit organisatie betrokken bij dierenwelzijn en biologisch boeren in Puttaparthi Centraal Zuid India.



My name is Clementien Koenegras, President of the Society


Ankita was born disabled and was found on the street by a well-wisher



 

Karuna Society voor dier en natuur, is sinds 2000 gevestigd in Puttaparthi, Andhaara Pradesh, Zuid India.
Door de jaren heen is de organisatie gegroeid in het redden van kleine dieren tot de opvang van grote en wilde dieren.




De donateurs hebben dit mogelijk gemaakt:


-Een ziekenhuis en operatiekamer voor de grote dieren
-Opvang voor de geredde koeien
-Wildopvang in een gebied van duizenden vierkante meter
-Een vrachtauto voor verschillende soorten dieren
-Een biologische boerderij en spirulina producten
-Een winkel in Pattaparthi voor de verkoop van biologische   producten en een info punt voor bezoekers

Een nieuw project:

HET PLASTIC COW PROJECT

Wat is een Plastic Koe?

In India is een van de meest opvallende beelden de koe die over de weg dwaalt. In steden, dorpen zitten of dwalen talloze koeien en stieren vredig rond. Het wekt de indruk van een samenleving die vreedzaam samenleeft met dieren. De heilige koe, de Moeder van India, wordt door iedereen vereerd en mag in de meeste staten niet geslacht worden.

India heeft een open afvalsysteem, wat betekent dat open vuilnisbakken op de wegen overlopen van stinkend afval. Honden, apen, varkens, ratten en koeien eten wat ze kunnen vinden om te overleven. De aantallen zwerfhonden, ratten en apen zijn gelijk aan de hoeveelheid afval waarmee ze zich voeden en vermenigvuldigen.

In steden en dorpen eten grote aantallen koeien op de weg uit vuilnisbakken, foeragerend naar fruit, groenteresten, alles wat eetbaar is en alles wat naar voedsel ruikt.

Sinds plastic zakken ons leven zijn binnengedrongen, wordt bijna al het afval en voedselafval in plastic zakken weggegooid. Deze zakken morsen op de weg of uit vuilnisbakken van de gemeente. Omdat de plastic zakken zijn dicht geknoopt, eten koeien, niet in staat om de knoop los te maken, voedselresten, waaronder het plastic. Langzaam, na verloop van tijd, bouwen ze een enorme hoeveelheid plastic op in hun maag. Het raakt verstrikt met verschillende materialen en het wordt hard als cement in hun pens, wat de eerste buik van de koe is.

 


De koe gereduceerd tot een stervende aaseter


Er zijn anti-plastic campagnes geweest in India. Op dit moment is er in veel staten een verbod op plastic zakken tot 40 micron. Maar niemand heeft zich gericht op de gevaarlijke effecten van plastic op de dieren en hun recht om een leven zonder plastic te leiden. Het is het basisrecht van de koe om te leven en te grazen op natuurlijk voedsel en geen afval te hoeven eten dat vastzit in plastic zakken. Dit is een acute vorm van wreedheid. De koe is een aaseter geworden.

Karuna Society pleit voor humaan onderwijs op scholen om de medelevende behandeling van dieren aan te moedigen om hun lijden en verwaarlozing te voorkomen en om kinderen te helpen opgroeien tot verantwoordelijke, vriendelijke en zorgzame wereldburgers.


Wildopvang 

Er staat nog een enorm project in de planning, de bedoeling is een nieuwe wildopvang te creëren in een nog groter en meer gepaste omgeving omgeven door bos.
Deze plek zal een opvang zijn voor zieke en mishandelden (wilde) dieren die aan onze zorg zijn toevertrouwd.
Een groter aantal wilde dieren kunnen dan behandeld worden en zullen voor de rest van hun leven veilig zijn in ons centrum.
Karuna Society for Animals & nature, is een organisatie die naast de zorg en welzijn voor opvangdieren en werkdieren, ook hulp biedt aan lokale boeren. Verder zijn ze ook betrokken bij  voorlichtingsprojecten op lokale scholen.


Schoolprojecten

Ze kunnen onze steun hard gebruiken.
Daar komt nog bij dat ze geen steun meer krijgen van de government.  

https://redeendier.nu/acties/actie-karuna-society-for-animals-nature/

Via deze link kunt u een donatie overmaken ( graag )


Veel dank namens het team van Red een Dier.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten