Translate

zaterdag 30 juli 2022

In 2010 ondertekende Nepal een belofte om de tijgerpopulatie te verdubbelen en is het aantal wilde tijgers nu verdrievoudigt

 

Aantal wilde tijgers verdrievoudigt in Nepal

Tijger, foto: Dušan Smetana via Unsplash
 

Het aantal wilde tijgers in Nepal is bijna verdrievoudigd, zeiden functionarissen vrijdag. De inspanningen van het land om tijgers van uitsterven te redden, hebben hun aantal verhoogd van 121 in 2009 tot 355 in 2022.

Menselijke aantasting van de leefgebieden van tijgers, ontbossing en stroperij hebben tijgerpopulaties in heel Azië vernietigd. In 1900 zwierven meer dan 100.000 tijgers over de wereld, maar dat aantal daalde tot een wereldwijd dieptepunt van 3.200 in 2010.

In 2010 ondertekenden Nepal en twaalf andere landen een belofte om hun aantal tegen dit jaar te verdubbelen. Nepal is het enige land dat daarin is geslaagd. Het Tiger Conservation Plan wordt ondersteund door verschillende beroemdheden, waaronder acteur Leonardo DiCaprio.

Natuurbeschermers onderzochten de tijgerpopulatie met duizenden bewegingsgevoelige camera's die waren opgesteld in gebieden in Nepal waar tijgers leven. Een team van natuurexperts kamde duizenden afbeeldingen uit om individuele dieren te identificeren op basis van hun unieke strepen.

"De uitdaging is nu om het te beheren, en het tijger-menselijke conflict te beheren ... we moeten een geïntegreerde aanpak volgen om de problemen te minimaliseren," vertelde Ghana Gurung, vertegenwoordiger van het Wereld Natuur Fonds voor Natuur (WWF), aan persbureau AFP.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten