Translate

dinsdag 12 juli 2022

Traditionele jacht op Faeröer eilanden 'beperkt' tot het doden van 500 voorheen 1400 dolfijnen door een petitie wereldwijd 1,3 miljoen keer getekend





Eilandengroep Faeröer zet een limiet op het aantal dolfijnen dat mensen tijdens de traditionele ‘Grindadráp’, ofwel griendenjacht, mogen doden. Vorig jaar ontstond er wereldwijd verontwaardiging over de dood van ruim 1.400 dolfijnen.

Ze worden tijdens de jacht naar ondiep water gedreven en gedood.

DOLFIJNEN

Tijdens de jaarlijkse jacht mogen deelnemers de komende twee jaar maximaal 500 dolfijnen doden. Dat heeft de eilandengroep, die een zelfstandige status heeft binnen het koninkrijk Denemarken, aangekondigd nadat eerder dit jaar besloten is de traditie vanwege de ophef tegen het licht te houden.

De jacht op de zeezoogdieren is traditie op de 50.000 inwoners tellende archipel in de Atlantische Oceaan. Met de ongeveer 1.420 dolfijnen die vorig jaar de dood in zijn gejaagd, is dat vermoedelijk de dodelijkste jachtpartij in de geschiedenis van de eilandengroep, liggend tussen Schotland, IJsland en Noorwegen.

PETITIE

Ook de regering erkende dat het om een ongewoon grote vangst ging, en dat dit deels “niet naar wens” was verlopen. Een petitie om een einde aan de jacht te eisen, werd wereldwijd meer dan 1,3 miljoen keer ondertekend.

Faeröer beperken na ophef dolfijnenjacht tot 500 dieren
Faeröer beperken na ophef dolfijnenjacht tot 500 dieren, foto ANP.
Thumbnail voor Nog meer tijgerdrama: nieuwe docu over 'Tiger King' Joe Exotic legt dierenmishandeling blootLEES OOKNog meer tijgerdrama: nieuwe docu over 'Tiger King' Joe Exotic legt dierenmishandeling bloot

Geen opmerkingen:

Een reactie posten