Translate

woensdag 16 maart 2022

Hondje Vida werd gevonden op een schoolplein in Rotterdam: uitgemergeld, dunne huid bedekt met wondjes, een heel erg verwaarloosd dier

 


Vida werd gevonden op een schoolplein in Rotterdam. Van haar baasje was geen spoor meer te bekennen. Van wat een stevig gespierde hond hoort te zijn, was nog maar een uitgemergeld, trillend beestje over. Ze moet lang in een te kleine ruimte hebben gezeten, met amper bewegingsvrijheid. Haar huid was dun en bedekt met wondjes. Ook was ze volledig besmeurd met haar eigen poep en urine. Op haar buik waren grote gezwellen zichtbaar. Compleet uitgeput liet ze letterlijk en figuurlijk haar kop hangen.
 
Vida werd meteen naar de dierenarts gebracht. Röntgenfoto’s lieten rug- en gewrichtsafwijkingen zien. Hierdoor moet ze continu pijn hebben gehad. De dierenarts diende pijnstillers toe. Ook moest ze aan een infuus en kreeg ze speciale voeding om aan te sterken. Om Vida in alle rust te laten herstellen, werd ze ondergebracht bij een gastgezin van de Dierenbescherming. Daar werd ze liefdevol verzorgd en vertroeteld. Dit fantastische gezin heeft haar nu zelfs geadopteerd. Vida heeft weer een toekomst!
 
Dierenverwaarlozing is een intens verdrietige zaak. Maar wat een heerlijk gevoel als we een dier als Vida zo zien opknappen! Kunnen dieren zoals Vida op jouw hulp rekenen?
Help Vida
Samen geven we dieren als Vida weer een mooi leven
Samen geven we dieren als Vida weer een mooi leven
Voor Vida betekende de komst van onze dierenambulance het begin van een nieuw leven. Jaarlijks rijden we zo’n 76.000 keer uit om dieren te helpen. We zien daarbij veel verwaarloosde dieren. We zijn er 24/7 om deze dieren op te vangen, medische zorg te bieden en een goed thuis voor ze te vinden. Dit kunnen we niet doen zonder jouw steun.
 
Al met een gift van 25 euro kan onze dierenambulance uitrijden om een dier in nood te helpen. Doe jij ook een donatie? Namens alle verwaarloosde dieren: dank je wel!
www.dierenbescherming.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten