Translate

zaterdag 19 maart 2022

Italië moet door de oorlog in de Oekraïne, honderden melkkoeien af maken door een groot gebrek aan Oekraïense mais, gebruikt voor veevoer

 

Italië kan honderden melkkoeien doden vanwege maïstekort in Oekraïne

Koeien steken hun kop uit een hok om te eten, Cirio Agricola boerderij in Piana di Monte Verna, Italië, 16 maart 2022, foto: Reuters / Guglielmo Mangiapane 3,500 melkkoeien

Italië zou honderden melkkoeien moeten doden omdat het land kampt met een tekort aan Oekraïense maïs, gebruikt voor veevoer. Italiaanse boeren maken zich zorgen over de gevolgen van de oorlog voor de veehouderijsector.

"Het Oekraïens-Russische conflict heeft het overgenomen van een toch al stressvolle periode voor ons, na twee lange pandemische jaren, die al een druk hadden gelegd op de bedrijfsvoering", zei Pietro Fusco van koemelkbedrijf Cirio Agricola. "We hebben momenteel problemen met de inkoop van voer voor de dieren."

"We moeten zeker overwegen om de voeropname voor de kudde als eerste stap te verminderen," zei Fusco. Hij voegde eraan toe dat het doden van een deel van de dieren nodig zou kunnen zijn om het bedrijf draaiende te houden.

"Toen de Oekraïense export stopte, probeerden landen als Moldavië, Servië en Hongarije te stoppen met exporteren vanwege hun eigen landbouwdieren en we zaten met een groot probleem in onze havens," zei ze. "In Italiaanse havens, waar wekelijks schepen uit deze landen aankomen, is er nog maar 25 dagen voorraad. als er geen alternatief maïstoevoerkanaal is, de productie van veevoer zal stoppen en boeren de dieren zullen moeten doden die ze niet kunnen voeren."

"In het geval van melkkoeien, als we stoppen en melkkoeien naar de slacht sturen, zal het 7/8 jaar duren om een stal te herbouwen om weer melk te produceren," zei Liverini.

Op dit moment lijkt het enige echte alternatief voor Italië de Amerikaanse markt te zijn, maar het zal vijf tot acht weken duren voordat schepen arriveren. Italië is al van plan om meer maïs te produceren, dus het hoeft niet afhankelijk te zijn van andere landen.

Bron: Animal Reader



Geen opmerkingen:

Een reactie posten