Translate

donderdag 10 maart 2022

Stoere Cubaanse vissers hebben een zwaar gewonde baby zeekoe gered en gaven het dier een mix van koe-geitenmelk en kokoswater

 

Foto: Baby zeekoe krijgt melk

Cubaanse vissers hebben donderdag een gewonde baby zeekoe gered. De vissers verzorgden de baby weer gezond met een mix van koe- en geitenmelk en kokoswater.

De zeekoe werd gevonden met diepe snijwonden op haar hoofd en lichaam in de baai van Marea del Portillo. Vissers brachten het dier naar de kust en vroegen om hulp van mensen in een nabijgelegen boerendorp.


foto van twee jonge zeekoeien in Cuba

"We waren langs de kust aan het vissen toen we haar zagen aankomen. Toen ze ons benaderde, realiseerden we ons dat ze gewond was", zei visser Victor Antonio Serrano.

"Ze had verschillende wonden op haar lichaam, één op het hoofd, twee op de rest van het lichaam. We hebben de beslissing genomen om haar naar de haven van Marea [del Portillo] te brengen, waar de boten waren afgemeerd," zei Serrano.

"Toen we daar aankwamen was de hele stad erg verrast, sommige mensen renden om ons te helpen, anderen renden om melk te halen. Omdat we zagen dat ze klein was en wisten dat ze een zoogdier is, besloten we haar wat melk te geven," voegde hij eraan toe.

Zeekoe zijn te vinden in beschutte baaien en estuaria in heel Cuba. Het eiland staat bekend als het beste leefgebied voor de zeekoeien in het Caribisch gebied, maar de dieren worden bedreigd door stroperij en zijn vaak verstrikt in vistuig.

"Ik belde het aquarium [in Santiago de Cuba] en ze vertelden me dat ik haar met melk moest blijven voeden om haar in leven te houden totdat ze haar kwamen halen," zei Josefina Rosales, die verantwoordelijk is voor de visbasis van de Marea del Portillo.

Rosales noemde de zeekoe Julia Victoria, ter ere van haar twee redders, vissers Julio en Victor. Julia Victoria wordt nu verzorgd in het Clearwater Marine Aquarium in Santiago de Cuba en zal worden vrijgelaten wanneer ze is hersteld.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten